JANDROKOVIĆ O SLUČAJU ‘AP’: ‘Vjerojatno je riječ o premijeru, ali isto je tako bitno u kojem se kontekstu spominje’

Screenshot/N1

Na najnovije afere u vladajućoj stranci u petak se osvrnuo predsjednik Sabora Gordan Jandroković. 

Podsjetimo, glasnogovornik Vlade Marko Milić, ali i brojni drugi dužnosnici, razmjenjivali su poruke sa šefom Hrvatskih šuma u kojima se, posebice Milić, raspitivao za svog prijatelja, koji je zaposlen u tom državnom poduzeću, piše N1.

“To traje već nekoliko dana, nemam ništa posebno za reći, ne mogu biti ni tužitelj ni sudac. Vidjet ćemo u konačnici kako će postupiti insitucije, ne treba na njih vršiti pritisak, što se kontinuirano događa”, rekao je Jandroković.

Istaknuo je kako je na prvi pogled situacija neugodna, ali da je to “zamka koju treba izbjeći”.

“Nešto se može činiti kompromitirajućim, a pokaže se da nije tako. Nemojmo suditi na prvu loptu”, rekao je.



Dodoa je kako on s pozicije predsjednika Sabora neće suditi u ovom slučaju.

“Vlada ima pozicija koje su teže od ovog”, istaknuo je.

Spomenuo je obnovu nakon potresa, inflaciju i rat u Ukrajini.

Što se tiče sličnosti ovog slučaja s onim zbog koje su morali otići bivši ministar Josip Aladrović i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, a koji danas zbog toga imaju posla i s pravosuđem, Jandroković je rekao kako se “opet govori o sličnosti, a on to ne može procijeniti jer nema sve informacije”.

“Time se bave istražitelji, DORH, USKOK, policija i oni mogu reći je li netko nešto zgriješio il nije. Koliko sam ja čuo iz obrazloženja onih koi su sada pod pritiskom, nemam dojam da se radi o pritiscima, imam dojam da su se željeli informirati. Svi trebamo biti vrlo oprezni i pustiti institucijama da rade svoj posao”, naglasio je šef Sabora.

Za Milića je rekao kako ga poznaje te da je “mlad čovjek i pošten, našao se u nezgodnoj situaciji i nada se da će se sve raščistiti”.

“Ne želim u te teme ulaziti, neozbiljno, neodgovorno, nekoretno bi bilo da se saborski zastupnici na taj način bave tim temama. Mi možemo to politički komentirati, nadmetati se”, rekao je Jandroković.

Komentirao je i slučaj “AP” koji se spominje u porukama bivše ministrice Gabrijele Žalac i državne tajnice Josipe Rimac.

“Vjerojatno je riječ o premijeru, ali isto je tako bitno u kojem se kontekstu spominje. Vidljivo je da oni koji ga spominju nisu zadovoljni onime što je on činio. Ali ne mogu presuđivati iz djelomično prenesenih informacija”, naglasio je.

Na kraju novinarima nije htio otkriti o čemu se razgovaralo na Predsjedništvu HDZ-a.

“Neću vam govoriti što mi razgovaramo između sebe, ne pitam ni ja vas o čemu razgovarate u redakciji. Nemojte biti smiješni, to je kao da ja pitam što ste danas na kolegiju dogovorili. Nemam straha, uvijek sam oprezan i uvijek se držim zakona, to je ono što je najbitnije kod toga”, zaključio je Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI