JANDROKOVIĆ ODGOVORIO NA TEŠKE PORUKE RUSKOG AMBASADORA U BIH: ‘To je uvijena prijetnja i nešto potpuno neprihvatljivo’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prvi čovjek  sabora Gordan Jandroković poručio je kako u ovim izazovnim vremenima sigurnosne, zdravstvene i ekonomsko-socijalne ugroze svi dijelovi vlasti moraju biti jedinstveni i odgovorni, a ne izjavama dolijevati ulje na vatru, naglasivši da moramo biti spremni za svaku vrstu ugroze.

“Svi moramo biti odgovorni i potisnuti sve netrpeljivosti i nagone za političkim obračunavanjem. Ovo tako teško vrijeme od svih protagonista političkog života traži dodatnu odgovornost i ozbiljnost”, kazao je Gordan Jandroković u emisiji Hrvatskog radija “S Markova trga”.

“Građani žele čuti jedinstvene poruke, vidjeti da svi dijelovi vlasti razmišljaju i dišu jedinstveno”, dodao je Jandroković na upit o različitim izjavama državnog vrha, odnosno predsjednika Zorana Milanovića.

“Svako dolijevanje ulja na vatru i neprimjerena izjava i uvreda koja se iznese u ovom trenutku ne čine dobro nikome. Apeliram na sve da se posvete radu za javno dobro, da vode računa o tome što je prioritet”, istaknuo je predsjednik sabora.

Predsjedniku Milanoviću poručio je da mora više djelovati na tome da pridonese zaštiti i sigurnosti zemlje, a manje da vodi nekorisne i grube obračune s političkim protivnicima. Jandroković je istaknuo da su sabor i političari pokazali vrlo visoku razinu zajedništva, političke zrelosti i odgovornosti kod donošenja Deklaracije o Ukrajini i prilikom sastanka premijera Andreja Plenkovića i oporbe oko pada bespilotne letjelice u Zagrebu.“Taj dijalog treba nastaviti, ovo nisu mirnodopska ni obična vremena , ne znamo kako će se razvijati ratni sukob u Ukrajini, hoće li se proširiti i kako utjecati na životne uvjete”, kazao je Jandroković.

Izjavu ruskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini da možda postoje planovi za Hrvatsku ocijenio je kao “uvijenu prijetnju” i “neprihvatljivu retoriku” koju očito ruske vlasti koriste zadnjih mjesec dana, ali i poručio da trebamo ostati smireni.

Ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov kao gost na Face TV-u na pitanje zašto Rusiji “ne smetaju” okolne i susjedne zemlje koje su već dio NATO-a, izjavio je sljedeće: “Otkud vi znate da mi nemamo planove protiv Hrvatske, Mađarske, Poljske?” Potom je na riječi voditelja “imate planove protiv Hrvatske” Kalabuhov dodao: “Protiv NATO-a. Imamo planove protiv NATO-a.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI