JANDROKOVIĆ SE PREDAO I PRIJE NEGO SE KRENULO: ‘Opoziv predsjednika Republike nije realan i moguć’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ je počeo nakon jučerašnjih, ali i ne samo jučerašnjih istupa predsjednika Zorana Milanovića spominjati mogućnost njegova opoziva.

Već su o tome nešto govorili i pojedini ustavni stručnjaci no koliko je to ipak realno očekivati teško je reći. No ako i sva procedura o opozivu dođe u Sabor za smjenu i opoziv predsjednika potrebna je dvotrećinska većina svih saborskih zastupnika.

Predsjednik Sabora komentirao pokretanje opoziva

O svemu je svoj sud danas dao i šef Sabora i čovjek kojeg je Milanović također prozivao, Gordan Jandroković. 

“Treba biti politički realist. Da biste opozvali predsjednika Republike morate imati dvije trećine saborskih zastupnika koji će podržati tu odluku. U ovome trenutku to nije realno, rekao je Gordan Jandroković  u emisiji Hrvatskog radija “S Markova trga”.



Naime zastupnici MOST-a već su rekli da prijedlog opoziva Zorana Milanovića neće podržati što znači  da nije moguće doći do brojke veće od 101 zastupnika koja je potrebna za opoziv.

Procedura izbora predsjednika Vrhovnog suda pretvorila se u potpuni ne samo verbalni rat s predsjednikom Milanovićem.

Potpuno neprihvatljivo ponašanje

“Ponašanje, stavovi, način na koji komunicira predsjednik pa i ono što smo čuli od zastupnika Pupovca je negdje na rubu ustavnog ponašanja. Naravno isto tako i kod izbora predsjednika Vrhovnog suda gdje se predsjednik ponašao izvan Ustava i zakona, upućuje da ima elemenata za takvo što, ali to u ovom trenutku nije realno, istaknuo je Jandroković.

Sam predsjednik vjerojatno neće odstupiti od svog dosadašnjeg ponašanja . To je kaže prvi čovjek Sabora potpuno neprimjereno, ima i elemenata kršenja Ustava i zakona, ali parlamentarna brojka od dvije trećine zastupnika odlučuje o tom postupku, ističe Jandroković.

O predsjedniku Milanoviću svoje je sve rekao kaže Jandroković u subotu pa ponovio sličan stav.

“Sve sam rekao u subotu, ovo za mene više nije politička borba, ona nadilazi ono što je smatram uobičajenim i normalnim u političkom životu. Tom izjavom sam rekao što o njemu mislim i kako ću se ubuduće prema njemu ponašati”, rekao je Gordan Jandroković.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI