JANDROKOVIĆ SE ŽESTOKO SVAĐAO S OPORBOM: Podijelio je više od 10 opomena, zastupnici lupali po stolovima

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je u sat vremena saborske sjednice u četvrtak zbog povrede Poslovnika podijelio više od deset opomena.

“Dobila je jednu opomenu kolegica Peović, kolega Bernardić dvije opomene, kolega Hajduković jednu opomenu, kolegica Orešković tri opomene, kolega Pavić iz HDZ-a jednu opomenu, kolegica Selak Raspudić dvije opomene te kolega Grmoja i Troskot po jednu opomenu. Vrlo ravnomjerno raspoređeno. Idemo sad dalje, ajmo se zabavljati’, rekao je Jandroković nakon što su se iz Mosta pobunili da samo njima daje opomene.

Nekoliko puta je zastupnike upozorio da ne zloupotrebljavaju institut povrede Poslovnika, a na neke je podigao i glas. Međutim, zastupnici su mu nisu ostali dužni.

“Ako izbor Zvonimira Troskota nije rektalni alpinizam, za razliku od vas, prema premijeru ili nekome drugome, dopustite da je to naše pravo. Na sramotan način vodite sjednicu”, rekao mu je Mostov Ante Kujundžić.

“Ispod si svake razine. To su kukavice, koji dođu, izvrijeđaju i onda pobjegnu”, odgovorio mu je Jandroković.



Nakon što ga je SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić zamolio da zastupnicima ne govori ‘ti’ nego ‘vi, Jandroković mu je uzvratio: “Sad i vi radite isto što i kolega prije vas. Ali zato imate glasova koliko imate, zato vam se raspada stranka, zato imate problema”.

Zastupnici su mu počeli dobacivati da se tako ne može razgovarati.

“Kako mislite da ne mogu? Može čovjek doći i izvrijeđati me kao nikoga od vas ovdje zato što se držim Poslovnika i ja da onda šutim? Gdje to ima? Što si vi zamišljate, tko ste vi?”, oštro im je odgovorio Jandroković.

“Upozoravao sam, upozoravao, upozoravao više puta da se držite reda”, nastavio je predsjednik Sabora na što su neki zastupnici počeli su lupati pločicama po klupama.
Svađa se primirila a Jandroković je zbog zlouporabe povrede Poslovnika podijelio još nekoliko opomena, piše tportal.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI