JANDROKOVIĆ SPOMENUO PLANOVE ZA NOVU SABORSKU GODINU: ‘Zasjedat će se dva mjeseca, a možda i više od toga’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je da će Hrvatski sabor novu sjednicu započeti u srijedu, 19. siječnja. Kao što se sada čini, zasjedat će dva mjeseca, a možda i više od toga.

Saborske zastupnike za raspravu čekaju 152 točke, od kojih su 134 prenesene s prošle sjednice.

Jandroković je govorio o tome kako se epidemiološke mjere u sabornici neće mijenjati što znači da će se raditi kao i do sada, a zastupnici će nositi maske na mjestima gdje se sjedi.

Neće ih imati za govornicom.

Jandroković se obratio novinarima nakon sjednice saborskog Predsjedništva.



Na pitanje jesu li blage epidemiološke mjere koje Hrvatska ima, bile pogrešne s obzirom na nove epidemiološke prilike, odgovorio je kako je teško govoriti tko je učinio dobro, a tko ne, s obzirom da i zemlje s visokim postotkom cijepljenih, poput Francuske i Engleske, imaju veliki broj zaraženih koronavirusom.

Predsjednik Sabora je napomenuo kako cijepljeni, posebice oni s dvije i tri dozi, imaju značajno višu razinu zaštite i ne umiru. Pozvao je i sve hrvatske građane da se drže epidemioloških mjera, nose masku, drže razmak i da se cijepe.

‘Razumijem Polančeca, nitko mu ne može vratiti 12 godina’

Na upit o tome bi li ministar Darko Horvat treba otići, rekao je da je predsjednik Vlade taj koji određuje svoj tim, ali da je premijer pokazao kako je Horvat i dalje dio njegovog tima.

“Njegov resor je jako zahtjevan i jako težak, treba proanalizirati brojke, više od 1000 kuća su dovedene u funkciju, a 6000 ljudi koji su bili u alternativnom smještaju se vratilo u svoje kuće”, rekao je Jandroković.

Dodao je kako situacija nije lagana i treba ubrzati obnovu, ali ne može se situacija gledati crno-bijelo.

Osvrnuo se i na slučaj Damira Polančeca koja traži svoju zadovoljštinu.

“Polančec će sigurno donijeti odluke za koje procjenjuje da su ispravne, ali to pokazuje da moramo biti oprezni kada govorimo o odgovornosti kolega političara, i mnogima se presuđuje prije nego imamo presudu. Nije mi normalno da je 12 godina čekao da se dokaže da je nevin. Razumijem Polančeca jer nitko mu tih 12 godina ne može vratiti”, zaključio je Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI