JANDROKOVIĆ UŽASNUT SCENAMA KAOSA IZ CRNE GORE: ‘Ovo podsjeća na situacije koje su dolazile iz Beograda devedesetih!’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uskoro započinje jesensko zasjedanje Sabora i zastupnici se vraćaju u klupe nakon dvomjesečne ljetne stanke.

Stoga je predsjedništvo Hrvatskoga sabora održalo 13. sjednicu s predsjednicima klubova zastupnika a sve je vodio šef Sabora Gordan Jandroković koji se potom obratio medijima.

Istaknuo je da je osnovan novi klub zastupnika, klub Fokusa i nezavisnih zastupnika, četrnaesti po redu,

Na pitanje zašto još do sada nisu smijenili tajnika Sabora kojem je istekao mandat Jandroković kaže da tu ne vidi ništa sporno.

Do sada ga nisu razriješili jer se ta odluka donosi većinom glasova, u tijeku su konzultacije. Dodaje, bila je situacija s potresom i mjerama oko pandemije te zato nisu donijeli tu odluku, kazao je Jandroković.



Vruća tema je izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Rekao je i da će, što se tiče stava HDZ-a i parlamentarne većine o predsjedniku Vrhovnog suda, oni svoje reći nakon obrazloženja mišljenja s opće sjednice Vrhovnog suda.

“Zatim je na redu saslušanje kandidata pa ću vam reći konačan stav”.

Što se tiče vladajuće većine, ona funkcionira, a zasad ne vidi niti da će se ona povećati. “A zašto bismo išli u šoping?” kazao je odgovarajući na pitanje oko vladajuće većine te je još i dodao kako bivši članovi Domovinskog pokreta ne izgledaju zainteresirano za suradnju.

Za kraj je komentirao i velike nerede u Crnoj Gori protekloga vikenda.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova dalo je priopćenje u kojem su pozvali da ne bude nasilja u Crnoj Gori, koja je i članica NATO-a. Nije nam drago vidjeti takve scene. Kao Hrvat i čovjek koji se sjeća devedesetih, ovo ne izgleda dobro. Podsjeća na neke situacije koje smo gledali devedesetih, dolazile su od strane Beograda prema drugim zemljama, nadam se da će se poštovati suverenitet Crne Gore”, zaključio je Jandroković.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI