JANDROKOVIĆA JE NAZVAO NJONJO I DOBIO POZIV IZ POLICIJE: MUP objasnio što se točno dogodilo

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Turistički djelatnik Toni Beroš je, tvrdi, u telefonskom razgovoru predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića pozdravio riječima “Dobar dan, gospodine Njonjo”.

Tvrdi da ga je Jandroković na to izvrijeđao te poklopio slušalicu, a on je nakon nekoliko sati dobio poziv da se javi u policijsku postaju jer je predsjednik Sabora štićena osoba.

Također je kazao da je Jandrokovića zvao sa svog mobitela, on mu se nije odmah javio, već odgovorio povratno. O svemu tome više možete pročitati OVDJE.


Nakon brojnih upita novinara iz MUP-a su pojasnili na koji način policija postupa kada su u pitanju štićene osobe i pozivi zaprimljeni s anonimnog broja.

“Radi se o standardnom sigurnosnom protokolu kad su u pitanju štićene osobe te napominjemo da štićena osoba ne može ni na koji način utjecati na sigurnosne protokole, odnosno utjecati na postupanje ili nepostupanje policije”, kažu iz MUP-a.“Tako u skladu sa sigurnosnim procedurama koje se provode prilikom provođenja mjera osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora, policija obavlja sigurnosni pregled svih poštanskih pošiljki koje se unose u štićene objekte i prostore, a štićene osobe dužne su prijaviti svu komunikaciju upućenu prema njima s nepoznatih brojeva telefona, nepoznatih adresa elektroničke pošte i općenito iz nepoznatih komunikacijskih izvora.

Nakon što se provede prethodno navedena procedura, nadležne stručne službe poduzimaju mjere i aktivnosti iz svog djelokruga rada s ciljem utvrđivanja mogućeg ugrožavanja štićene osobe”, objašnjavaju iz MUP-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI