JAO! KAKO IM JE SPUSTILA NJIHOVA KOLEGICA: ‘Drago mi je da su dečki od Mosta izašli iz ormara. To je stari homofobni trik, ali postoji jedan još opasniji spin’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Predsjednica Nove ljevice, Ivana Kekin, danas je gostovala na N1 televiziji gdje je, među ostalim, govorila i o napadima nakon Povorke ponosa.

Tvrdi kako je kredit od 400 milijuna kuna za koji se Grad Zagreb zadužio nužan kako bi se spriječilo gomilanje deficita koji se događa, ali i zbog povećanih rashoda uslijed štete od potresa i štete od covida jer sredstava iz Fonda još nisu stigla”, rekla je.

Dodala je i kako plaće zaposlenika Grada nisu upitne te da se radi sve da se to ni ne dogodi. Što se javnih natječaja tiče, kaže da će oni ići ubrzo.


“Novi ustroj stupa na snagu 31. listopada i nakon toga će ići javni natječaji. Relativno brzo bismo mogli imati nove ljude”, rekla je.

Govorila je i o najavama da će potpore poduzetnicima biti uvjetovanje cijepljenjem radnika.“Ja mislim da problemu cijepljenja u Hrvatskoj treba pristupiti medicinskog kuta. Doktori uvijek gledaju gdje je uzrok pa onda traže lijek. Problem sa slabom procijepljenosti je odraz nepovjerenja u institucije, prije svega u Vladu i Stožer čemu su oni doprinijeli svojim nekonzistentnim ponašanjem, svojim nekonzistentnim apliciranjem mjera i privilegiranju određenih skupina i to isključivo po ključu individualne koristi”, kaže.

“Građani su bili među najsuradljivijima na svijetu, imali smo najstroži lockdown i svi smo ga se držali jer su im ljudi vjerovali. Koje god mjere da su rekli, poštovale su se jer su imali povjerenje, sada toga više nema. Ono što se događa je da imamo slabu procjepljenost. Dok se ne postigne visoka procjepljenost, imat ćemo nove valove, smrtne slučajeve, pune bolnice”, rekla je Kekin.

Tvrdi kako postoji indivudalna odgovornost, ali i da postoji odgovornost onih na pozicijama moći.

“Vlada ne može tražiti rješenje u tome da prebaci odgovornost na neke druge, u ovom slučaju na poslodavce. Sve što se sada događa je da se građane ili zastrašuje ili im se prijeti nekim kažnjavanjem”, dodala je.

Na kraju je komentirala i napade nakon povorke ponosa te povezuje li ih s izjavama Bože Petrova i Nikole Grmoje.

“Za početak bih rekla da mi je drago da su dečki od Mosta izašli iz ormara i da su nam nakon godina uvjeravanja da svjetonazor nije važan, u svojoj punini pokazali koji je njihov svjetonazor i mislim da je to važno i dobro za hrvatski politički prostor. Užasno je teško tako jasno implicirati, ali da – naše izgovorene riječi u javnom prostoru imaju svoje posljedice. Ne mislim da je to što je Grmoja, a kasnije i Petrov izgovorio, nije povezano s napadima nakon Pridea. Povezivali su dva pojma koja nisu poveziva, pedofiliju i homoseksualnost. To je stari homofobni trik koji je višestruko raskrinkan jer je pedofilija poremećaj impulsa i nema nikakve veze sa seksualnim identitetima. Oni kažu da se bore protiv LGBTQ propagande, ali kada ih se pita što je to oni nemaju odgovor. Oni se bore protiv svake vidljivosti”, objasnila je Kekin.

Rekla je i kako je Petrov rekao da ne zagovara nasilje, ali da nezagovaranje nasilja nije isto što i poštivanje prava LGBTQ zajednice koja su jednakopravna kao i ona heteroseksualaca.

“Oni bi nenaslino htjeli da se LGBTQ osobe vrate u ormare, ali to nije prihvatljivo. Treća stvar koju on radi, a po meni je najopasniji spin, je da on to umata u zaštitu djece. Djecu se ne štiti na način da im se ne govori o tome da postoje homoseksualci ili da će neki među njima osjetiti taj identitet.

Ja sam psihijatar, a meni nije jasno kako se Petrov nije susreo s time dok je radio kao psihijatar, sam se niz puta susrela s ljudima koji su homoseksualci i koji su bili ozbiljno ranjeni kada su se kroz svoj razvoj nosili s idejom neprihvaćanja. To ozbiljno može naštetiti osobi u razvoju i za to se zalažu Petrov i Grmoja. Oni se kao bore za djecu, a zapravo bi ta politika bila štetna za djecu”,  zaključila je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI