JASENOVAC DONIO NOVU RUNDU ‘RATA!’ Udbašenko protiv besprizornog, što li nas još čeka u izmjeni vatre Milanovića i Plenkovića?

Foto: Tom Dubravec

Ako je netko mislio da će komemoracija u Jasenovcu proteći u miru i poštovanju prema žrtvama tog koncentracijskog logora grdno se prevario. Ni to mjesto zločina ustaškog režima nije imalo previše učinka da se smire strasti i da predsjednik Zoran Milanović koji posljednjih dana jako ratuje s premijerom Plenkovićem i Vladom obuzda svoju retoriku i malo smiri taj rat.

“Najodvratniji i najopasniji ljudi u ovoj zemlji su oni koji se pojave iz trećeg ešalona i sada moraliziraju. To su najgori ljudi. Udbaški ubojice, grozno. … Na kraju, moj šef Ivica Račan je bio predsjednik Partije koju ne možete odvojiti od UDBA-e, ali taj čovjek to nikada nije nijekao. Taj sustav je bio pogrešan. Ali da mi nakon toga sin rezervnog majora KOS-a govori da je Gotovina udbaš, e, nećeš matere ti”, rekao je predsjednik u Jasenovcu i Plenkovića posprdno nazvao “udbašenko”.

Na meti se naravno našao još jedan sudionik komemoracije s kojim ratuje, Plenkovićev koalicijski partner u Vladi Milorad Pupovac. Nije se libio da ga jako izvrijeđa i ponovi neke njegove prethodne izjave.

“Imao bih ozbiljan problem biti ovdje u društvu Milorada Pupovca, čovjeka koji je rekao da je HV u Oluji počinila etničko čišćenje”, naglasivši da se prodao za pare.

Te predsjednikove izjave i nastup u Jasenovcu nisu previše kritizirali ni iz oporbenih redova a čak je i bivša premijerka na pitanje je li Jasenovac mjesto za ovakve izjave, kazala da “kad ste u političkom ringu, svako mjesto je mjesto na kojem se može komentirati i dnevnopolitička situacija i odgovoriti”.



Plenković s druge strane je ipak odlučio ne komentirati u Jasenovcu njegove kako je rekao  “besprizorne” izjave.

Hoće li Vlada i Plenković doista ustrajati u onom što su najavili da će Milanovića do daljnjeg bojkotirati na svim prijemima, a što je čak podržao i Ivan Anušić za kojeg se govori da ‘drži’ drugu stranu unutar HDZ-a ostaje da se vidi. Čini se da je Milanović možda svim što se događa posljednjih dana napravio i kontraefekt kad je HDZ u pitanju.

Vikend je pred nama, Milanović je najavio svoj odlazak u BiH, točnije Livno u posjet kako kaže braći i sestrama u u Bosni i Hercegovini. Moguće da da i tamo bude raspoložen za nove udare i nastup o kojem će se pričati. Plenković je u Jasenovcu smirio loptu, no ne znači da neće opet biti izazvan da krene u novi protuudar.

Koliko je to sve skupa zanimljivo i važno običnom hrvatskom građaninu koji se bori sa svojim svakodnevnim problemima neka svatko sam procjeni.

Nova runda dvojice ‘boksača’ će vjerojatno vrlo brzo uslijediti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI