JAVILA SE POLICIJA OKO SUKOBA S TORCIDOM: ‘Navijači su rabili pirotehnička sredstva kraj benzinske postaje, možete zamisliti u kakvim razmjerima bi danas govorili da se zapalila’

Foto: Screenshot/N1

Nakon sukoba između policije i navijača Hajduka na autocesti A1, oglasila se i Policija oko incidenta.

Iz policije su naglasili kako je utakmica visokog rizika između Dinama i Hajduka prošla u redu, kao i cijela nogometna sezona. Dodaju kako se prije takvih utakmica rade sigurnosne procjene, ali izrađuju se i planovi kako provesti takvo javno okupljanje.

Policija objašnjava kako medijski natpisi da je potencijalni problem bio nemogućnost ulaska navijača Torcide s transparentom. Kaže kako je organizator utakmice prije četiri dana dao uputu koja je procedura oko ulaska s transparentom: dva sata prije na pregled je potrebno doći na pregled transparenta pa se vrši postavljanje istog na stadion. Policija naglašava kako su se iz njima nepoznatih razloga navijači Hajduka su na to oglušili.

“Policija je bila u funkciji asistenta, ona ne donosi takve odluke, to je bilo do kluba”, naglašavaju iz policije.

Nastavljaju komentirati kako su navijači tijekom utakmice željeli ostati s vanjske strane stadiona.“Bili su mirni, a u jednom trenu nakon početka, izrazili želju da odu u pravcu Splita”, kaže policija.

Oko 100 interventnih policajaca pratilo je kolonu koloni s različitim tipovima vozila do Splita. Policija naglašava kako je “trasa bila osigurana sa snagama policijske uprave koja ima tu nadležnost, ništa nije davalo povoda da će se nešto dogoditi”.

“Kada je došla kolona do Desinca, navijači su zaustavili odvijanje prometa, naglo su trčali na policijske pripadnike”, ističe policija te naglašava kako su policajci bili desetorostruko nadjačani. Navijači su se oglušili na upozorenja i zapovijedi službenika. Oglušili su se i na sredstva prisile.

Policija naglašava kako su službenici ispucali nekoliko hitaca u cilju dozivanja pomoći i u cilju davanja upozorenja da se prestane s napadom, što je rezultiralo da se navijači povuku.

Komentirali su i medijske natpise kako se radilo o “Mamićevskoj policiji”.

“To je krajnje uvredljivo, posebno u okolnostima u kojima je 20 policijskih službenika ozlijeđeno”, naglašavaju iz policije.

Dodaju kako se koristila pirotehnika kraj benzinske postaje: “možete zamisliti u kakvim razmjerima bi danas govorili da se benzinska postaja zapalila”, dodaju.

Ozlijeđeno 35 osoba, 15 navijača i 20 policijskih službenika, no taj broj će varirati jer se očekuje da će se određeni dio javiti liječnicima.

Očevid je trajao cijelu noć, od 21 sat u subotu do 10 sati u nedjelju ujutro.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI