JAVILI SE IZ MUP-a SBK: ‘Sigurnosna situacija prema svim parametrima je zadovoljavajuća’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović otkazao svoj posjet srednjoj Bosni odnosno Travniku i Novoj Bili, javili su se iz MUP-a SBK. Sigurnosna situacija na području Srednjobosanskog kantona po svim sigurnosnim parametrima je zadovoljavajuća, rekao je za N1 Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK.

Prema Hodžićevim riječima, uočeno je da se sigurnosna situacija na području Srednjobosanskog kantona, u usporedbi s onom u razdoblju prethodnih nekoliko godina, konstantno poboljšava.

“MUP SBK-a je blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Hrvatske na našem području. To, između ostalog, podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog štaba koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima. Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika jedinice za javni red i mir i jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK”, rekao je Hodžić.


Podsjetimo, Milanović je trebao u nedjelju posjetiti BiH, točnije Travnik i Novu Bilu kako bi među ostalim, sudjelovao u obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”. No, iz njegovog kabineta su javili da je dolazak otkazan iz sigurnosnih razloga ne navodeći detaljne razloge.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI