JAVIO SE PROZVANI VIJEĆNIK: ‘Kako je direktorica junački podnosila pritiske, a kada je saznala da joj se neće produžiti mandat, odjednom joj je proradila ‘savjest?’

Ne prestaju reakcije nakon što je direktorica gradske tvrtke Eko Moslavina Adrijana Cvrtila objavila da su HDZ-ov gradonačelnik Zlatko Babić s HSLS-ovcem Davorom Kljakićem od nje tražili da zapošljava ljude po političkom ključu te dokaze predala USKOK-u.

Cvrtila je rekla i da je vijećnik Darko Kousek dogovorio s gradonačelnikom dizanje plaće u zamjenu za podršku na vijeću te da mu je ona dva puta povećavala plaću.

Na to je priopćenjem reagirao i sam Kousek. Tvrdi da Cvrtila iznosi laži i klevete na njegov račun. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Do sada sam šutio i trpio višegodišnji mobing, ali sada nakon što sam u javnom mediju prokazan kao korumpirani vijećnik prisiljen sam očitovati se na njezine izjave. U Eko Moslavini zaposlio sam se 2017. godine u vrijeme kada je u Kutini na vlasti bio SDP (2013.-2017.) na mjestu referenta prodaje. Sadašnja direktorica je sa bivšim direktorom imala stalne sukobe što je i rezultiralo njezinim otkazom da bi nakon promjene vlasti u Kutini došla na direktorsko mjesto po političkoj liniji. Nakon toga krenula je s napadima i torturama prema meni i ostalim zaposlenicima i neistomišljenicima.

U srpnju 2018. godine direktorica je napravila novu sistematizaciju radnih mjesta kojom sam raspoređen na radno mjesto visoke stručne spreme (magistar sam ekonomije) – referent odjela komercijale i javne nabave s manjim koeficijentom (na razini čistačice u tvrtkama te razine). Nakon toga uručila mi je aneks ugovora na određeno vrijeme kojim mi je povećala plaću tako da je ista tada bila u razini skladištara privatne tvrtke, a dobio sam ga iz razloga što mi je povećala obim poslova tako da sam radio poslove prisilne naplate potraživanja, terenskog čipiranja spremnika za otpad u tri jedinice lokalne samouprave (Grad Kutina, Grad Popovača i Općina Velika Ludina), poslove jednostavne i javne nabave, prijave i odjave korisnika javne usluge, cost-benefit analize (analiza troškova i koristi), razne ponude za usluge odvoza i zbrinjavanja otpada te sve ostale poslove po nalogu direktorice.



Laž je da nisam bio potreban za obavljanje poslova javne nabave jer je već imala osobu koja je obavlja te poslove. Osoba koja je radila na tim poslovima ubrzo je nakon dolaska nove direktorice dala otkaz. Zbog toga sam poslan na polaganje specijalističkog programa iz područja javne nabave koji sam položio i počeo raditi do današnjeg dana kao administrator javne nabave.

Znalo se već odavno da direktorica poziva djelatnike u svoj ured i da snima razgovore, a prije ulaska u njezin ured se morao ostaviti mobitel kod tajnice. Tom metodom direktorica se služila i u sukobu s bivšim direktorom čije snimke je poslije koristila u sudskim procesima. Direktorica je cijelo vrijeme vršila pritisak na mene. Dobio sam četiri opomene pred otkaz. Od toga dvije su se odnosile na ispijanje jutarnje kave (direktorica je zaboravila da je to velikodušno dopustila), a za optužbe da nisam svjesno, odgovorno i pravovremeno obavljao poslove po nalogu nadređene osobe očitovao sam se i dokazao da mi se na teret stavljaju neosnovane optužbe. Vjerojatno je pretpostavljala da ću sam otići iz tvrtke kao što su učinili i mnogi drugi zaposlenici.

Sve ove godine trpio sam torturu i šikaniranje zbog bojazni za egzistenciju svoje obitelji (imam dvoje malodobne djece) vjerujući da će mi direktorica ponuditi adekvatno radno mjesto koje mi je obećavala svaki puta kada je radila novu sistematizaciju radnih mjesta.

O svom položaju u poduzeću obavijestio sam članove Skupštine Eko Moslavine. Bilo je više djelatnika nezadovoljnih statusom radi smanjivanja plaće, davanja otkaza i slanja istih na čekanje posla.

Direktorica je lažno izjavila da sam ja (tada vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću) kupljen od strane gradonačelnika kako bi glasao za proračun. Ova izjava je naprosto smiješna jer je gradonačelnik u Gradskom vijeću imao stabilnu većinu tijekom cijelog mandata i moja podrška mu nije bila potrebna.

Osim toga proračun na koji se direktorica poziva klub SDP-a čiji sam bio član nije podržao. Zbog pritisaka od strane direktorice ozbiljno sam se razbolio, narušio odnose sa suprugom (koja je cijelo ovo vrijeme inzistirala da dam otkaz i da se odselimo iz Kutine), napustio sam članstvo u SDP-u i priključio se stranci BM 365 misleći da će zbog tog mog postupka prestati napadi i šikaniranje prema meni.

Istina je da je klub vijećnika BM 365 podržao proračun za 2020. godinu iz razloga što je naš klub vijećnika predložio amandman koji je Gradsko vijeće prihvatilo i uvrstilo u proračun, a radilo se o amandmanu kojim smo tražili osiguranje financijskih sredstava za uvođenje jednosmjenskog rada u svim osnovnim školama u Kutini. Razgovor koji sam kao zaposlenik (bivši vijećnik) vodio s direktoricom, a koji je snimila i pustila u javnost odvijao se u njezinom uredu za vrijeme radnog vremena. Žao mi je ukoliko su moje izjave poslužile dotičnoj za politički obračun boreći se za svoju poziciju, a ne za borbu protiv korupcije.

Treba se zapitati kako je direktorica junački podnosila sve ove godine pritiske sa strane, a onda kada je saznala da joj se neće produžiti mandat odjednom joj je proradila ‘savjest'”, piše Kousek.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI