JE LI BLIZU SRETAN KRAJ? Putin je navodno spreman na pregovore s Ukrajinom

Copyright: Wiktor Dabkowski/Guliver Image

Novinari ruske televizije Rossiya 1 razgovarali su s glasnogovornikom Kremlja Dmitrijem Peskovom. On je rekao kako je ruski predsjednik Vladimir Putin spreman za pregovore s Ukrajinom.

Glasnogovornik je istaknuo da odlučujući glas u rješavanju situacije u Ukrajini pripada Washingtonu, a ne Kijevu.

“Očito da odlučujući glas pripada Washingtonu. Nemoguće je razgovarati o nečemu, na primjer, s Kijevom. Postoji predsjednik u Kijevu, legitimni predsjednik Ukrajine, gospodin Volodimir Zelenskij. Moguće je postići neki dogovor s njim, na temelju iskustva iz ožujka, ali ti sporazumi ne vrijede ništa, jer se mogu odmah otkazati po nalogu izvana”, rekao je Peskov, objavile su RIA Novosti.

Peskov je naglasio kako je Putin spreman za pregovore i Zapad to treba znati.

“Predsjednik stalno govori da je otvoren za pregovarački proces, odnosno da je uvijek bolje svoje interese, osiguravajući vlastitu sigurnost, ostvariti za pregovaračkim stolom. I Putin je za to otvoren, to je danas još jednom potvrdio i to je vrlo važno. Bez obzira je li Zapad spreman za to ili ne, treba to znati”, rekao je.Na kraju je naglasio kako ruska strana, među ostalim, zahtijeva jamstvo od NATO-a da se neće širiti dalje na istok.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI