Je li moguće? Kujundžić tvrdi da je zbog linča Jutarnjeg lista zatražio policijsku i sudsku zaštitu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Milan Kujundžić, bivši ministar zdravstva, je rekao da je zbog hajke i poziva na linč od strane Jutarnjeg lista prisiljen potražiti sudsku i policijsku zaštitu.

“Kako već duže vrijeme Jutarnji list provodi javni linč iz samo njima poznatih razloga, prisiljen sam poradi zaštite sebe i svoje obitelji zatražiti sudsku i policijsku zaštitu”, izjavio je Kujundžić. Dodaje i kako Jutarnji list iz konteksta namjerno vadi KB Dubrava kada navodi da je mimo natječaja nabavila robu u vrijednosti više od 70 milijuna kuna.

“Nabave na narudžbenicu odnosile su se na lijekove i krv, oko 60 milijuna kuna, čija cijena je iz Osnovne liste lijekova HZZO koju je HZZO javno izlicitirao”, navodi Kujundžić. “KB Dubrava provodila postupak javne nabave, kao i ostale bolnice, bez uspješnog sklapanja ugovora jer dobavljači nisu ponudili valjanje ponude”, dodaje.

Jutarnji namjerno iznosi neistine, tvrdi Kujundžić

Kujundžić je i potvrdio da je bolnica od tvrtke Olympus 2008. godine kupovala reagense za biokemijski laboratorij i potrošni sanitetski materijal. Navodi da je sve bilo u skladu sa zakonskim odredbama te da je bolnica materijal kupila od tvrtke, a ne Nevena Mrkše. Mrkše je bio zastupnik te tvrtke i susjed Milana Kujundžića. “Istina je (…) KB Dubrava kao i 90 posto bolnica u zemlji i svijetu, koristi endoskopski i potrošni materijal firme Olympus, a ne od Nevena Mrkše”, izjavio je Milan Kujundžić.



Tvrdi i kako se svi ovi navodi mogu provjeriti u firmi Olympus te da je firma jednom prilikom zbog iznesenih laži od strane liječnika zaprimila i sudsku ispriku.

Kujundžić je ustvrdio da Jutarnji list namjerno iznosi neistine u vezi firme Smart. Naime, navodi da Ministarstvo zdravstva nikada nije naručilo ni platilo niti jednu kunu firmi Smart Medical koju je Mrkša osnovao 2016. godine.

Odbacio je i svaku povezanost s vlasništvom kafića u KB Dubrava te vlasništvom u tvrtki koja je u zakupu tog ugostiteljskog objekta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI