Je li Relković Kovačiću ‘ukrao show’? Klauški komentirao tko zapravo vlada ministarstvima

HRT

Ovakvi potezi, smatra Klauški, pokazuju kako nešto nije u redu s odnosima Mosta i HDZ-a i u Vladi

Nakon vikend krize i najave ostavke ako se Josip Đakić ne ispriča, potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić održao je konferenciju za novinare na kojoj nije govorio o ostavci i nije otvoreno tražio ispriku.

Medijima se obratio i Kovačićev posebni savjetnik Ivica Relković, kojega se smatra jednim od najutjecajnijih ljudi Mosta. Relković je bez jasnog povoda počeo govoriti da ga se neutemeljeno povezuje sa simpatiziranjem ustaštva, ne objasnivši tko to čini.

>>> TROSATNI SASTANAK PLENKOVIĆA I KOVAČIĆA: ‘Odluka oko ostavke nije konačna, slijede sastanci s Mostom’

Je li Relković ‘ukrao show’ Kovačiću i tko je tu ministar, u Hrvatskoj uživo govorio je komentator Tomislav Klauški.

“Tema konferencije nisu bile ni ostavke ni rad ministarstva, nego ustaštvo. Atmosfera konferencije je bizarna – ne zna se ni kome su se obraćali”, kazao je Klauški za HRT. Dodao je kako nije jasno ni kako se sad zbog dvije službenice govori o krizi Vlade. “Đakić ima pravo reći svoje mišljenje, nema potrebe za kovertiranjem ostavke.



Ovakvi potezi, smatra Klauški, pokazuju kako nešto nije u redu s odnosima Mosta i HDZ-a i u Vladi.

“To je permanentna tempirana bomba koja se vuće još iz prošle Vlade. Bliže se lokalni izbori i Most želi biti što glasniji, jer ima isto glasačko tijelo kao i HDZ”, rekao je. “Kovačić je morao ovako naglo postupiti da bi sačuvao snagu Mosta na jugu Hrvatske, dodao je Klauški te upitao “Što će biti s reformom uprave i lokalne samouprave?”

Klauški je govorio i o ostavci Ladislava Ilčića s mjesta savjetnika ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera. “Što je bio njegov zadatak, zašto je otišao naprasno, i kako je to naprasno došao, jesu li Europski pučani dali paske premijeru Andreju Plenkoviću pa ga se on odrekao? Ta pitanja otvaraju i pitanje – Koja je moć ministara u Vladi i tko vlada ministarstvima – ministri ili posebni savjetnici”, rekao je Klauški za HRT.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI