Jedna banka u Hrvatskoj potpuno otpisala dug obitelji iz Vođinaca!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nažalost, iako je gospodin Branimir Iličić nedavno preminuo te nije imao priliku doživjeti odluku o otpisu duga, ta odluka banke će biti vrlo važna za njegovu obitelj koja neće na leđima morati nositi teret duga u budućem životu.

Udruga Franak uputila je javno pismo zahvale banci jer je otpisala dug koji je imala obitelj Iličić iz Vođinaca.

Udruga Franak navodi u pismu kako su 12. lipnja 2017. uputili molbu Addiko Bank d.d., kojom su tražili rješenje dužničke krize odnosno otpis dugovanja po kreditu za obitelj Iličić iz Vođinaca. Naime, obitelj Iličić bila je tada u iznimno teškoj situaciji, jer je Branimir Iličić prije tri godine teško obolio od karcinoma na mozgu, o čemu su mediji tada izvijestili javnost.

“Obavještavamo javnost da je Addiko Bank d.d. prije nekoliko dana udovoljila molbi Udruge Franak te je u potpunosti otpisala dug obitelji Iličić po kreditu zbog izuzetno teških obiteljskih okolnosti.

Nažalost, iako je gospodin Branimir Iličić nedavno preminuo te nije imao priliku doživjeti odluku o otpisu duga, ta odluka banke će biti vrlo važna za njegovu obitelj koja neće na leđima morati nositi teret duga u budućem životu.

Kako smo i obećali u našoj molbi iz lipnja, ovim putem javno se zahvaljujemo Addiko bank d.d. na udovoljavanju našoj molbi te izlasku ususret obitelji Iličić otpisom svih potraživanja.



Također se zahvaljujemo Udruzi hrvatskih brojnih obitelji 8+ te predsjedniku te udruge gospodinu Antunu Trbuku, kao i mještanima Vođinaca koji su zajedno pokrenuli humanitarnu akciju za obitelj Iličić. Oni su javnim nastupom i zalaganjem upoznali javnost s potrebom da se toj obitelji pomogne u teškim trenucima. Posebno zahvaljujemo medijima koji su prenijeli tu tužnu priču u javnost čime su izuzetno zaslužni da se na kraju zaista pomoglo toj obitelji.

Zahvaljujemo svima na dobroj suradnji i na iskazanoj humanosti.”, napisali su iz Udruge Franak.

Deset godina su redovito plaćali kredit

Podsjetimo, hrvatska je javnost za obitelj Iličić čula prije oko dva mjeseca kada je za njih pokrenuta i humanitarna akcija jer im je prijetila deložacija. Kako je pisao tamošnji lokalni dnevnik, Iličići su godinama redovito plaćali kredit za kuću, a onda je 40-godišnjem Branimiru otkriven tumor na mozgu. Kako je bolest uznapredovala, bez posla su ostali i on i surpuga koja se morala brinuti za njega, ali i za troje školaraca u dobi od 15, 13 i 10 godina.

“Deset godina otplaćujemo kredit, nismo ni jednu ratu kasnili dok se moj suprug Branimir nije razbolio, a sad nam prijeti deložacija”, izjavila je Antonija prije mjesec dana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI