Jedna osoba je uhićena nakon pokušaja upada u Face TV te prijetnji novinarima i urednicima, on optužuje bračni par Izetbegović

Policija u Sarajevu uhitila je muškarca koji je nasilno pokušao upasti u sjedište televizije Face i prijetio njenom vlasniku i novinaru Senadu Hadžifejzoviću, a on je kao poticatelje tog zastrašivanja odmah označio Bakira i Sebiju Izetbegović, čelnika vladajuće bošnjačke stranke i njegovu suprugu.

Iz MUP-a Sarajevske županije u subotu su potvrdili kako je u petak navečer nakon prijave iz Face TV-a uhićen 31-godišnjak kojega se tereti za ugrožavanje sigurnosti.

Uhićeni je predan županijskom tužitelju koji nastavlja istragu a portal “Dnevnog avaza” je objavio kako je uhićeni stanoviti Abdullah Hajdarević.

Iz Face TV-a su potvrdili kako je muškarac koji je uhićen u petak navečer došao pred zgradu u kojoj je njihovo sjedište, tamo je vikao i prijetio i tražio da se nađe s Hadžifejzovićem kao bi mu “prenio poruku”.

Hadžifejzović je iste večeri tijekom programa kojega je vodio izjavio kako strahuje za život i sigurnost cijele svoje obitelji te kako zna tko ga proganja.



“Bakir i Sebija Izetbegović preko svojih medija, preko svojih botova crtaju metu na čelo – meni. To je toliko opasna igra da sam prinuđen nadležnim tijelima, policiji, tužiteljstvu ali i veleposlanstvima prijaviti tu opasnost po mene i moju obitelj”, kazao je Hadžifejzović.

Nagađa se da bi povod za ovaj izgred mogla biti rasprava koja se povela o vjerodostojnosti diploma i medicinskih kvalifikacija Sebije Izetbegović, ravnateljice Kliničkog centra u Sarajevu.

Upravo je u intervjuu s Hadžifejzovićem to pitanje otvorio profesor Asim Kurjak kazavši kako se ne sjeća da je Izetbegović kod njega bila na specijalizaciji ili da je doktorirala.

Nakon višednevne rasprave koja je time potaknuta Kurjak je naknadno ublažio svoje ocjene kazavši kako na temelju dokumentacije koja mu je poslana prihvaća da je mogao biti mentor Sebiji Izetbegović pri izradi doktorske teze koju je obranila na Medicinskom fakultetu u Sarajvevu, ali da u tome nije izravno sudjelovao.

No ostalo je otvoreno pitanje poslijediplomskog studija kojega je Izetbegović završila u Zagrebu. Kurjak je i dalje ostao pri tvrdnji da ona na studiju kojega je on vodio nije ništa položila dok su mediji bliski Stranci demokratske akcije (SDA) objavili presliku njezina indeksa kojom se to opovrgava, odnosno dokazuje da je ona bila polaznica.

U raspravu se uključila i Sanja Kupešić, zagrebačka liječnica i bivša profesorica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu sa sadašnjom adresom u El Pasu u SAD-u koja je također medijima u BiH kazala kako se ne može sjetiti Sebije Izetbegović kao studentice na postiplomskom studiju.

“Ne sjećam se da je dr. Izetbegović bila registrirana polaznica formalne ultrazvučne postdiplomske nastave niti da je kod mene polagala ispit. To je lako provjerljiva činjenica, jer su nazočnost na nastavi i vježbama, koji su uvjet za pristupanje ispitu, kao i uspjeh na ispitu evidentirani i lako provjerljivi na Medicinskom fakultetu”, kazala je Kupešić.

Dodala je kako sadašnja ravnateljica Kliničkog cenra u Sarajevu nikada nije bila dio znanstvenoistraživačkog tima u Zagrebu niti je imala uvid u podatke pacijentica liječenih na Odjelu ginekologije i porodništva Klinike “Sveti Duh” koje je mogla koristiti za izradu svojeg magistarskog rada ili doktorske disertacije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI