JEDNO IME S TOMAŠEVIĆEVE LISTE NITKO NE SPOMINJE! Moglo bi vas iznenaditi o kome se zapravo radi

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Prema svim do sada objavljenim anketama u drugi krug lokalnih izbora u Zagrebu zasigurno ulazi kandidat platforme Možemo Tomislav Tomašević koji je i na svoju listu za Skupštinu uvrstio niz zanimljivih imena.

Tako se tu spominje politologinju Danijelu Dolenec te arhitekta Luku Kolareta koji je ujedno koautor zgrada u kojima se nalaze neki od najluksuznijih stanova u Zagrebu. Poslove projektiranja objekata na Jordanovcu i u Veslačkoj radio je za grupu Alfastan, a u nekretninama koje je projektirao kvadrat stana stoji i do 3900 eura.

Impozantna štednja Rade Borić
Na ovoj listi je i Rada Borić iz Nove ljevice, inače saborska zastupnica s najimpozantnijom štednjom koja na računu ima 3098 kuna, 5003 jena, 156.344 eura te 11.735 američkih dolara. Tu su i prvi čovjek Oraha Zorislav Antun Petrović, ali i Ivana kekin, kao i glumica Urša Raukar koja će Tomaševića mijenjati u Saboru ukoliko postane gradonačelnik. Inače je Raukar jedna od najvećih pojedinačnih donatorica stranke Zagreb je naš, a iza nje stoji prilično intrigantna priča.

Naime, na sjednici zagrebačke Gradske skupštine iz listopada 2014. godine zaključeno je sklapanje nagodbe između sestara Raukari te tuženika ŠD Podsused i Grada Zagreba za naknadu štete. Riječ je o postupku koji se pred zagrebačkim Općinskim sudom vodio desetak godina, a Grad Zagreb se obvezao u roku od mjesec dana od zaključenja nagodbe tužiteljima na ime naknade štete za zemljište u srušene objekte na Stenjevcu isplatiti više od milijun i pol kuna, a Grad Zagreb obvezao se isplatiti im i naknadu za biljne naknade u iznosu većem od 20 tisuća kuna. Ovim sporazumom tužiteljice su se obvezale Gradu Zagrebu potvrditi vlasništvo nad voćnjakom na Goljaku.

Sin Tuđmanovog ministra



Tu je i aktivist Teodor Celekovski te ekonomistica Marijana Sumpor, ali i sveučilišni profesor Damir Bakić. Ulasku u Skupštinu nada se i ljevičarska aktivistica Iva Ivšić, ali i sindikalistica Marina Ivandić. Od zvučnijih imena treba spomenuti ono osebujnog glumca Vilija Matule, povjesničarkr umjestnosti Marte Kiš te kulturne aktivistice Marijane Rimac i aktivistice u području radničkih, ženskih i LGBT prava Jelene Miloš. Jedno od zanimljivijih imena svakako je i ono Tomislava Domesa, koji slovi za jednoga od najbližih Tomaševićevih suradnika. Domes je politolog i vijećnik Zagreb je naš u gradskoj četvrti Črnomerec, član je Upravnog odbora Tomaševićeva Instituta za političku ekologiju, a ujedno je i sin Vlade Domesa – pomoćnika pokojnog Tuđmanova ministra Jure Radića, ali i nekadašnjeg člana NO Autoceste Zagreb-Rijeka te direktor Hrvatskih autocesta u vrlo kratkom periodu u mandatu Radimira Čačića koji je tada bio predsjednik Nadzornog odbora iste tvrtke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI