‘JELENA OSTAVLJAM TI ZAGREB AKO MI SE ŠTO DOGODI!’ Ženi koja ga nasljeđuje slijepo je vjerovao

Photo: Filip Kos/PIXSELL

“Jelena ti ćeš me mijenjati ako mi se bilo što dogodi”, nedavno je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priopćio svojoj vjernoj zamjenici Jeleni Pavičić-Vukičević ni ne sluteći da bi mu se mogla dogoditi smrt.

Bandić koji se nalazio u kampanji za svoj sedmi uzastopni mandat, smrti se nije bojao niti je na nju pomišljao, iako mu je zdravstveno stanje posljednjih mjeseci bilo ozbiljno ugroženo, njegov najveći strah bio je Remetinec i ponovno uhićenje, koje kako kažu oni koji ga poznaju definitivno ne bi mogao podnijeti.

”Jelenu je on davno ovlastio da bude privremena gradonačelnica ako on bude na dulje vrijeme spriječen obnašati svoju dužnost, kao da je slutio da mu se nešto loše sprema”, prisjećaju se njegovi suradnici te kažu kako je Pavičić Vukičević i sama bila zabrinuta za gradonačelnika zbog njegovih zdravstvenih problema na koje su ga upozoravali i liječnici zahtjevajući od njega da malo uspori tempo. ”Ona je ionako prije ove tragedije na sebe preuzela veliki dio njegovih obveza, Bandić jednostavno nije mogao, a nije se htio predati”, svjedoče oni koji su poznavali prerano preminulog gradonačelnika. A ti isti svjedoče kako je Pavičić Vukičević njegova jedina suradnica kojoj je godinama beskompromisno vjerovao.

Ova profesorica komparativne književnosti s Bandićem je izgradila vlastitu političku karijeru, bila je tajnica u gradskom SDP-u kada je Bandić izabran prvi puta na dužnost davne 2000-te godine, a u njegovim prvim mandatima obnašala je niz različitih funkcija pa je uz ostalo bila njegova zamjenica te pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI