JELENINA DESNA RUKA! Bandićevci kritični prema tom potezu: On je njena prva greška! Tko je čovjek kojemu Pavičić Vukičević bezrezervno vjeruje?

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Nakon što je i službeno potvrdila kako je njen prvi zamjenik Ivica Lovrić, gradski pročelnik za obrazovanje, kandidatkinja Bandićeve stranke za zagrebačku gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević, u svojim je stranačkim redovima izazvala pravu lavinu reakcija.

Dok jedni drže kako je to mudar potez te Lovrića opisuju kao velikog operativca, drugi svjedoče kako bi njegove kontroverze mogle naškoditi njenoj kampanji, podsjećaju na njegove afere te tvrde kako je ‘Jelena time pokazala političku naivnost pošto je i Bandić s Lovrićem uvijek bio na oprezu’.

Dio je onih koji vjeruju kako je ova kadrovska odluka, ujedno i prva ozbiljnija greška potencijalne gradonačelnice, koja nastoji izgraditi, novi drugačiji imidž od onoga kakvoga je njegovao njen šef Bandić.

Čuvar gradonačelnikovih tajni

 

Međutim, upućeni svjedoče kako Lovrićevo ime nije nikakvo iznenađenje. ‘‘On i Pavičić Vukičević godinama surađuju, godinama se cijene, u odličnim su odnosima, i ovo je samo potvrda tog odnosa, ona mu vjeruje, i to je očito bilo dovoljno”, tvrdi naš sugovornik i dugogodišnji gradonačelnikov suradnik te napominje kako se sve veći broj suradnika pokojnog gradonačelnika distancira od njegove zamjenice, a dio njih i ona sama nastoji eliminirati. Kada se govori o Lovriću treba napomenuti kako je on privremeni pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, koji je široj javnosti uglavnom poznat po osebujnim istupima, dok ga se po zagrebačkim političkim kuloarima opisuje i kao jednoga od čuvara gradonačelnikovih tajni.



Radi se inače o inženjeru prometa koji je do suradnje s Bandićem bio ravnatelj Željezničke tehničke škole, međutim to je za njega zaboravljena etapa pošto se s Bandićem angažirao u Gradskom uredu, a osim toga vodio je njegovu kampanju za predsjedničke izbore te se uz ostalo bavio i raspodjelama sredstava za gradski sport. Tako je primjerice pod njegovom palicom realizirana Snježna kraljica, a s Bandićem ga povezuju i dvije Uskokove optužnice, ona u aferi štandovi i aferi Cibona.
Poveznica s Bandićem- Štandovi i Cibona

U drugoj aferi povezuje ga se s Josipom Klemmom, s kojim je tijekom redovnog košarkaškog hakla na igralištu škole kojoj je bio ravnatelj dogovorio sumnjiv financijski transfer za kupnju hrvatskog reprezentativca i sadašnje zvijezde Phoenix Sunsa Darija Šarića, a koju je realizirala Cibona. Premda je radi toga uhićen, vrlo je brzo i oslobođen, Uskok je također spominjao optužbe o nezakonitom zapošljavanju osoba iz Cibone u Ustanovi za upravljanje sportskim objetima u vrijeme kada je on bio predsjednik Cibone, ali i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i sport, dok ga se u aferi štandovi s Bandićem optuživalo za pogodovanje Željki Markić za što je također nepravomoćno oslobođen. Bandićev gospodar obrazovanja i sporta, sada postaje desna ruka njegove nasljednice, a to što se oko njih vrzmaju i kritičari njih dvoje za sada ne zamara previše.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI