JESTE LI IZNENAĐENI? ŠEF HDZ-ove MLADEŽI IMA NOVU VAŽNU FUNKCIJU! Plenkovićev lav ima 31 godinu, euforično je vikao: ‘Podržavam sve što radi Kosor’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zatvoreni dio sjednice Vlade u srijedu se odvio u tišini iza zavjese, gdje se, između ostalog, razgovaralo o nekoliko kadrovskih promjena. Na osobni je zahtjev razriješena ravnateljica Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji u Ministarstvu hrvatskih branitelja Mirela Buterin, a Tanja Milović imenovana je zamjenicom glavne ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

Iduća je “rošada” poprilično zanimljiva. Naime, radi odlaska na novu dužnost razriješena je državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Majda Burić, a novim je državnim tajnikom u tom Ministarstvu imenovan 31-godišnji Ivan Vidiš, sin hrvatskog diplomata Davora Vidiša i predsjednik mladeži HDZ-a.

Stranci se priključio još 2011. godine, zajedno sa svojom tri godine mlađom sestrom, kada je na čelu HDZ-a bila Jadranka Kosor.

“HDZ je moja opcija – i točka! Podržavam sve što radi Jadranka Kosor, a odmalena imam simpatije za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana. Domoljub sam, osjećam veliku obvezu prema svojoj zemlji i jednoga dana volio bih pomoći Hrvatskoj”, izjavio je tada Vidiš, a u razgovoru za Jutarnji je rekao kako je bio je uvjeren da će lako pronaći posao i sam si osigurati egzistenciju jer ima kvalitetno osiguranje. Kazao je da njegovi roditelji nisu članovi niti jedne stranke, ali podržavali su Ivana i sestru u tom političkom angažmanu.

Od SOR-a do državnog tajnika

No, u privatnom sektoru se evidentno nije zadržavao, a mladom Vidišu najnovije imenovanje nije prvi posao u državnoj službi.



Ovaj magistar politologije kultni “SOR” odradio je u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, a 2017. godine karijeru je nastavio u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava kao stručni suradnik u Odjelu za financijsko planiranje i kontrolu operativnih programa. Samo godinu kasnije napredovao je do člana Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika na prijedlog svog šefa, ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića.

U međuvremenu, popeo se do pozicije savjetnika u kabinetu Ministra rada i mirovinskog sustava RH, a fokus mu je bio na europskim poslovima i mjerama aktivnog zapošljavanja. Danas je otišao korak dalje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI