JESTE LI SE OVOME NADALI? SLAVONSKI HDZ-ovci NAJAVLJUJU VELIKI POHOD: Anušić će uskoro vladati strankom umjesto Plenkovića

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Imamo povijesnu priliku zasjesti na čelo Osijeka”, komentiraju naši sugovornici iz HDZ-a rezultate anketa prema kojima bi njihov gradonačelnički kandidat Ivan Radić mogao odnijeti pobjedu na nadolazećim lokalnim izborima. Čini se da bi Grad na Dravi doista po prvi puta mogao voditi kandidat HDZ-a.

Kako kažu, mladi je šef osječke organizacije stranke pod velikim pritiskom jer njegov HDZ u ovome gradu nikada nije bio na vlasti. No unatoč tome on je unio svježinu u stranačku organizaciju koju je uspio posložiti nakon raskola koji je nastao prije par godina kada je u Slavoniji niknuo Glavašev HDSSB u kojega su prebjegli brojni članovi HDZ-a.

Ne može se međutim o Radićevoj pobjedi na osječkim izborima govoriti kao o gotovom poslu, jer za vratom mu puše osječki ugostitelj Berislav Mlinarević koji uz ostalo uživa potporu Domovinskog pokreta pa bi se zapravo rasplet osječkih izbora mogao odviti tek u drugom krugu.

Kritike SDSS-u

Pobjedi se na županijskoj razinu u Osječko-baranjskoj županiji nada Ivan Anušić čiji je nagli uspon u HDZ-ovoj stranačkoj hijerarhiji iznenadio mnoge koji su ga pratili tijekom kampanje bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koju je ovaj vodio dok je ona nizala gafove koji su je stajali predsjedničke fotelje. Danas taj poraz na izborima HDZ-ovci pripisuju samoj predsjednici, a neki idu toliko daleko da u Anušiću vide Plenkovićevog nasljednika na čelu stranke te naglašavaju kako će HDZ s njim sasvim sigurno ovladati i gradom i županijom, a to bi njegovim ambicijama trebalo dati veliki i značajan vjetar u leđa.



Nije nepoznanica da se Anušić prije nekoliko dana poriječkao s premijerom Plenkovićem, a njegove kritike na račun koalicije sa SDSS-om u stranci su dočekane s tihim pljeskom. Tako da se doima kako bi pored osvajanja lokalnih izbora iz ovog djela zemlje s vremenom mogla krenuti i nova osvajanja stranke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI