JESTE LI ZAPAZILI? Nešto je jako čudno u HSLS-ovoj priči o izlasku iz koalicije

Nešto se čudno događa u HSLS-u, tako nekako rezimirati bi se mogao serijal događanja u liberalnoj stranci koju predvodi Darinko Kosor, čovjek čiji kolege po svemu sudeći baš i nisu principijelni. Premda su još prošlog tjedna s političkih pozornica grmili kako napuštaju koaliciju s HDZ-om, stoga što ova stranka premijera Plenkovića nastavlja suradnju s SDSS_ovim Miloradom Pupovcem koji se nije ispričao zbog usporedbe izmešu Hrvatske i NDH, svoj stav HSLS_ovci su brzo pregazili. Oglasio se tim povodom u razgovoru za N1 televiziju bjelovarski gradonačelnik i jedan od kandidata za Kosorova nasljednika Dario Hrebak koji je nastojao objasniti kako je uopće došlo do odluke da se ostane u koaliciji.
“Ja sam podržao prijedlog Darinka Kosora da izađemo van iz koalicije. Ozbiljna smo stranka, ali se dogodi kod ozbiljnih stranaka s visokim stupnjem demokracije da odluke ne prolaze jednoglasno. Kod nas nije slučaj da predsjednik predloži, a svi jednoglsno potvrde”, objasnio je Grebak dodajući da se HSLS probudio te da imaju kandidata za predsjednika države Dejana Kovača. A dio stranke nije htio da se odluka prebaci na Kovačevu kampanju.

”Imate dio starijih članova koji bi htjeli da se mandat odradi do kraja”, rekao je ne imenujući te neke starije članove koji su pogasili poruke šefa Kosora koji je najavio izlazak iz koalicije, a jednako tako i njega samoga koji pretendira postati predsjednikom liberala. Upravo stoga, u djelu javnosti ostavlja se dojam da je ova stranka od izlaska iz koalicije odustala kako bi sačuvali fotelje s kojima trenutačno raspolažu, ali i da su njihove poruke odaslane kao svojevrsna prijetnja premijeru Plenkoviću bolle nedosljednje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI