‘Još je uvijek Sanaderov duh u Vladama RH’

Marko Lukunic/PIXSELL

"Ivo je otišao, ali je Sanaderizam u Hrvatskoj itekako živ", smatra Čolak

Predsjednik Županijskoga vijeća HSP-a Šibensko-kninske županije, Tomislav Čolak, prisjetio se političke crtice iz 2003. godine koja se može povezati s recentnima.

“Dana 18. 12. 2003. HDZ i SDSS potpisali su sporazum o političkoj suradnji, i iste godine ekspresno pod Račanovim sloganom „S faksa na posao „ u MORH na mjesto načelnika dolazi direktno s Fakulteta političkih znanosti diplomirani politolog Zoran Drča. Za tri prsta, pardon, tri glasa zastupnika SDSS-a, Sanader je bio u stanju prihvatiti svakojake zahtjeve etnobiznismena Pupovca. Mladac , s toliko potrebnim znanjem (diplomiranog politologa stečenom na jednom od bastiona propalog režima Fakultetu političkih znanosti) za djelovanje oružanih snaga, u MORH-u pravi strelovitu karijeru, koja vrhunac dostiže za vrijeme Milanovićeve vlade, kada postaje pomoćnik ministra Kotromanovića”, rekao je Čolak te podsjetio da u siječnju 2016. iz ureda Zorana Drče nestaje Plan obrane Republike Hrvatske, provodi se istraga i nikome ništa, a Zoran Drča ostaje u MORH-u i danas u Vladi Andreja Plenkovića ponovo napreduje.

“Ponovo se pitamo zar su za vladanje u Republici Hrvatskoj toliko neophodna ta tri glasa zastupnika SDSS-a ? Izgleda da jesu i dok je god tako Republika Hrvatska neće se osloboditi duha i načina vladanja koje je utemeljio Ivo Sanader.

Ivo je otišao, ali je Sanaderizam u Hrvatskoj itekako živ, i zato bi bilo potrebno provesti lustraciju Sanaderizma kako bi se promijenio kurs hrvatske politike uspostavljen 18. 12. 2003. što bi bio zalog za bolju budućnost Hrvatske”, ističe Čolak koji dodaje da je uvjeren da će hrvatski narod prepoznati i izabrati prave političare koji neće robovati duhu Sanaderizma i Hrvatsku vratiti na kurs dr. Franje Tuđmana.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI