JOŠ JEDAN RUSKI OLIGARH PRONAĐEN MRTAV: Bivši direktor Lukoila preminuo pod čudnim okolnostima

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Još jedan ruski oligarh pronađen je mrtav. Ovaj put je riječ o Aleksandru Subotinu, koji je umro ovoga vikenda pod misterioznim okolnostima u kući šamana. Tako navode tamošnji mediji.

Subotin je bivši izvršni direktor ruske naftne kompanije Lukoil i posljednji je u nizu ruskih oligarha koji su umrli pod sumnjivim okolnostima nakon što je krenula ruska invazija na Ukrajinu.

Pronađen je mrtav u podrumu kuće šamana u Mitiščiju, gradu sjeveroistočno od Moskve, nakon što je navodno pretrpio srčani udar, objavila je ruska novinska agencija TASS. Dodaje se kako je otvorena istraga oko njegove smrti, prenosi Business Insider.

Razlog zašto je Subotin otišao do šamana je zbog toga što je tražio lijek za mamurluk u kojem je navodno bio otrov žabe krastače. Idućeg jutra pronašli su ga mrtvog šamani Magua Flores (pravo ime Aleksej Pindžurin) i Tina Kordoba (pravo ime Kristina Teihrib), navodi se u lokalnim izvještajima koji se pozivaju na verziju događaja kojoj su sklone ruske vlasti.

Međutim, za sve ove tvrdnje nema nikakve potvrde iz policije, a ostali detalji o tome što je uzrokovalo njegovu smrt ostali su nepoznati od ponedjeljka poslijepodne.



Ruske vlasti pokrenule su kaznenu istragu o Subotinovoj smrti dok pokušavaju utvrditi njezin uzrok, javlja TASS. Istražitelji će također provesti istragu o tome jesu li droge bile prisutne u njegovoj krvi kada je umro, prenosi Newsweek.

Njegova smrt dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Lukoil pozvao na brz završetak rata između Rusije i Ukrajine. Lukoil je  podsjetimo druga najveća ruska naftna kompanija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI