JOŠ JEDAN ŠOKANTAN SLUČAJ: Majka spiskala novac za liječenje kćerke koja je na kraju preminula!

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 4. listopada nakon istrage podiglo optužnicu protiv žene (34)  zbog sumnje u povredu djetetovih prava, koje je na kraju i preminulo.

Time je akcija liječenje bolesnog djeteta u kojoj je prikupljeno gotovo milijun kuna, nije ispunila svoju svrhu.

Kako navode iz DORH-a, ženu se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008. godine između 24. siječnja i 2. svibnja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prva uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.

Okrivljenicu se tereti i da je od 8.kolovoza 2018. do 23. svibnja 2019. u Zagrebu; tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta; od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546,00 kuna za osobne potrebe, stoji na stranicama ŽDO-a.



Podsjetimo na samu kronologiju slučaja. U ljeto 2018. počela je velika humanitarna akcija prikupljanja sredstava za pomoć Lani Bendelji, djevojčici koja je oboljela od raka kostiju. Poslije javnog apela nogometaša Dejana Lovrena, prikupljeno je preko 900 000 kuna. Nakon te akcije, prije otprilike osam mjeseci brojni mediji su objavili ispovijest Marijane Prpić, majke koja je odbila daljnju kemoterapiju za svoju desetogodišnju kćer Lanu. Majka je tvrdila da će liječenje kćeri nastaviti u inozemstvu. Liječnici su novinarima tada iznijeli drugu stranu priče.

“Nevjerojatan je niz pokušaja majke da nas spriječi u liječenju teško bolesne kćeri kojoj liječenje treba odmah jer joj svako otezanje davanja terapije i operativnog zahvata smanjuje šanse za preživljavanje. Majka pak tvrdi da je kemoterapija otrov i zato je ne smijemo davati njezinoj kćeri. Magnetska rezonanca zrači i ne želi da je zračimo, najavljuje da će odvesti dijete na liječenje u Tursku, no to se ne događa, čak poziva javno Torcidu i Bad Blue Boyse da krenu na bolnicu s pajserima i bokserima…”, glasi izjava liječnika koju je prenio Net.hr.

Marijana Prpić prethodno je radila u narodnjačkom klubu “Bada Bingo” u Sesvetama. U prikupljanju novca sudjelovale su neke osobe iz tog miljea.  Kontaktirali smo i s nekim izvorima iz policije koji su nam otkrili da je Marijana Prpić podlegla utjecaju i pritisku osoba iz kriminalnog podzemlja, među kojima ima i osoba koje se bave trgovinom narkoticima.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI