JOŠ NITKO NIJE OVAKO PROZVAO KERUMA: Domovinski pokret žestoko udario, evo što mu točno zamjeraju!

Miranda Cikotic/PIXSELL

Domovinski Pokret Split poslao je danas priopćenje za javnost u kojem nisu nimalo blagonakloni prema Željku Keremu, dapače prozvali su ga vrlo žestoko zbog jednog njegovog intervjua i onog što je u njemu ustvrdio.

 

“U velikom intervjuu koji je dao Slobodnoj Dalmaciji Željko Kerum tvrdi kako je – sazrio. Ne ulazeći u meritum stvari što to u njegovom slučaju doista znači, mi ćemo se baviti nekim idejama koje je provukao kroz intervju, a koje su sazrele u njegovoj glavi.

Naime, Kerum bez puno ustručavanja u intervjuu tvrdi kako je spreman, ukoliko pobjedi na izborima i postane gradonačelnik, na nagodbu s bankama vjerovnicima koje su financirale izgradnju Spaladium Arene. Međutim, problem u ovoj njegovoj izjavi i zamisli je činjenica što Grad Split nije stranka u postupku. Novac bankama duguje tvrtka TPN d. o. o., a ne Grad Split. Uvlačenje Grada Splita u cijeli spor oko Spaladiuma upravo je ono što je pravni tim Grada cijelo vrijeme pokušavao osporiti. Na principu javno –privatnog partnerstva sklopljen je ugovor između Grada i tvrtke TPN, krediti koje je TPN dizao sa svoje strane i ulagao u projekt nemaju nikakve veze s Gradom.



Sada dolazi Željko Kerum kao veliki spasitelj banaka i nudi im ono što čitavo vrijeme pokušavaju dokazati u postupku i vezati Grad za spor s kojim realno nema nikakve veze. Ako znamo da je Kerum u stečajnom postupku svoje tvrtke ostao dužan preko milijardu i sedamsto milijuna kuna, a dio duga se odnosi i na banke, opravdno je zapitati se – sprema li se Kerum na novu nagodbu s bankama preko leđa grada Splita?

 

 

Skandalozna je sama po sebi činjenica da se u utrku za gradonačelnika drugog grada po veličini u državi sprema čovjek koji je upropastio brojne dobavljače koji su bili vezani za njegovu tvrtku. No, još je skandaloznija činjenica da u svoje propale poslovne projekte ponovno uvlači Split i njegove građane” – stoji u današnjem prioćenju Domovinskog pokreta – ogranak Split.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI