Josipović tvrdi kako se predsjednicom može manipulirati

screenshot

Komentirajući “aferu savjetnik” bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je za N1 da je ta afera jasno razotkrila poziciju paraobavještajnog podzemlja.

“Otvara se i pitanje pozicije predsjednice, koja je vrhovni zapovjednik, a nije u stanju svojem savjetniku zahvaliti na suradnji. Predsjednica je zapravo ovisila o savjetnicima, koji su poput one lutke na koncu s njom manipulirali, rekao je Josipović za HRT.

Iako mijenjanje savjetnika nije neuobičajeno, u slučaju Kolinde Grabar-Kitarović Josipović vidi problem u navodima da je tajna služba prijetila savjetnicima.

Josipović ne otkriva hoće li se kandidirati na predstojećim predsjedničkim izborima. “Imam samo jednu ambiciju, a to je saniranje stanja na ljevici. One stranke koje se mogu ujediniti, to treba odmah učiniti, a one druge koje ne mogu iz raznih razloga, treba poticati na suradnju”, ističe Josipović.

“SDP mi nije niti približno pružio podršku tijekom predsjedničke kampanje na posljednjim izborima, kao što je primjerice HDZ Kolindi Grabar-Kitarović, ističe Josipović, a o današnjem odnosu s bivšim šefom Zoranom Milanovićem kaže da se “znaju sresti i pozdraviti”, dodajući da je on ‘vrlo sposoban i obrazovan”, no da je vodio politiku koja je bila štetna za ljevic



Facebook Comments

Loading...
DIJELI