JURIČAN JE MACRONU NAPISAO ŠALABAHTER: Upozorio ga je što nikako ne smije pitati Milanovića i Plenkovića

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Redatelj Dario Juričan napisao je šalabahter za francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji u Zagreb dolazi u srijedu.

Kako kaže, želi spriječiti mogući međunarodni incident. Upozorava ga da Milanovića ne pita previše o fašizmu te da ga ne pita za dedu, Pripuza ili vlasnika raznih radijskih stanica jer se predsjednik bavi samo bitnim stvarima.

Dalje ga upozorava da Plenkoviću ne spominje EU fondove, kriminalne organizacije ili medije, ali da ga pohvali kako efikasno čuva vanjske granice EU.


U cijelosti prenosimo njegovu objavu.

Predsjedniče Macron, eto vas sutra u Zagrebu kod našeg Predsjednika i Premijera, pa Vam želim dati malu uputu. Da pokušamo spriječiti mogući međunarodni incident.Naš Predsjednik voli dobro pojest i popit i ne voli da se jelo baci. Dakle, tu ste bez brige.

Nemojte previše o fašizmu i ne pitajte ga za dedu.

Nemojte ga pitati niti za susjeda Pripuza, niti za tajne vlasnike raznih radio stanica, jer naš se Predsjednik bavi samo bitnim stvarima.

Svakako ga pohvalite zato što je, zajedno s Miloradom Dodigom, faktor stabilnosti u BiH.

Što se tiče našeg Premijera, njemu pak ne spominjite EU fondove, jer bi mogli ostat’ i bez gaća!

Nemojte mu previše ni o kriminalnim organizacijama, tu bi naš premijer mogao svašta bajati o svojoj osuđivanoj stranci.

Nemojte ni o medijima i ne spominjite mu, molim Vas, kako je zbog pumpanja javnog novca u glancanje vlastite slike završio Kurtz.

Pohvalite ga kako efikasno čuva vanjsku granicu EU.

Svakako pohvalite dr. Franju Tuđmana kao velikog sanjara, vizionara i državnika i recite da se ne možete odlučiti tko Vas više podsjeća na njega – Premijer ili Predsjednik?

Također izrazite žaljenje što nećete upoznati drugog najvećeg Hrvata u povijesti, Milana Bandića, s kojim je Predsjednik započeo karijeru, a Premijer kao partner završio. Propust možete donekle nadoknaditi posjetite li njegov ilegalni grob na Mirogoju.

Kao doprinos stvaranju EU vojske zamolite vaše domaćine da joj se HR pridruži kroz jedinicu za dušebrižništvo s jednom – popovnjačom.

Vi hrvatskom državnom vrhu fino uvalite borbene avione Rafale i nemojte puno pričati o Azerima i Armencima gdje su rat odlučili dronovi, a ne borbeni avioni s upitnim radarom i naoružanjem. Diplomatski prešutite da smo mogli uložiti u domaću industriju dronova i još bi ostalo love i za pajde i za oboritu ribu.

Kad Rafale u HR dosegne svoju najveću brzinu od 1.8 maha, Vi predsjedniče Macron ponudite da se okrene negdje u Francuskoj.

Eto, što da Vam više kažem – nadajmo se da neće doći do incidenta!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI