JURIČAN KURI GRADONAČELNIKA: ‘Proglasili ste Bandića počasnim gradonačelnikom, dajte i njih!’

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Redatelj Dario Juričan ne posustaje.

Na svojem Facebook profilu poslao je pismo gradonačelniku Vrbovskog Draženu Mufiću kojeg traži da, pošto je Milana Bandića proglasio počasnim građaninom, tu čast ukaže još nekim osobama.

Radi se, redom, o ljudima uhićenim u prošlotjednim akcijama USKOK-a i policije, a koje se sumnjiči za koruptivne radnje i zlouporabe položaja i ovlasti.

“Kako je Vrbovsko na čelu s Draženom Mufićem proglasilo Milana Bandića počasnim građaninom, imaju se i počasnim građanima proglasiti: Kazimir Bačić, Denis Mohenski, Ana Stavljenić – Rukavina, Jelena Čeklić, Andrea Šulentić, Zdravko Krajina, Milan Lončarić, Neven Blažević, Davor Režek, Mario Jurinić, Slaviša Veljković, Igor Maksmilijanović, Milivoj Kotrla, Darko Barun, Krešimir Huzjan, Ivan Papić, Sanja Borisavljević, Zdravko Čabraja, Jelena Barišić, Ivan Rukavina, Dubravko Milojević i Goran Miličić.

Uz svečano proglašenje ima se zavrtit’ masna prasetina i hrskava topla janjetina! Da smo živi i zdravi!”, piše Juričan koji se, osim kao gradonačelnik svemira, potpisuje i kao počasni gradonačelnik Vruje o kojima je jučer objavio video.



U njemu se osvrće na ‘Festival bespravne gradnje’ u uvali Vruja, prosvjed protiv uništavanja nekad prekrasne uvale koji su podržali i Rade Šerbedžija, Dino Rađa i Edo Maajka.

Juričan se posebno obratio predsjedniku Milanoviću, kojeg je pozvao da sa svojim ratnim brodom Učka doplovi u uvalu.

“Pozivam Milanovića da sa svojim ratnim brodom Učka uplovi u uvalu Vruja, da sudjeluje na Festivalu bespravne gradnje, a nakon toga da otplovi do Albanije i ne vraća se do kraja ljeta”, rekao je Juričan.

Iz udruge za zaštitu prirode Biom u subotu su ocijenili da je uništavanje prirode bespravnom gradnjom u uvali Vruja podno Biokova “zabrinjavajući primjer evidentnog nefunkcioniranja pravne države kakav se više ne može tolerirati”. Aktivisti i građani prstom upiru u poduzetnika Stipu Latkovića koji stoji iza svih radova na Vruji u proteklih 20 godina, a inače je donator u kampanji predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI