JURIČAN O UŽIČKOM KOLU NA POLICIJSKOJ AKADEMIJI: Kadetima kazao što trebaju napraviti kad postanu policajci

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Redatelj Dario Juričan na Facebooku je objavio novo otvoreno pismo koje je ovaj put namijenio kadetima Policijske akademije “Josip Jović”, u kojoj je izbio skandal jer su budući policajci plesali užičko kolo, a jedna od kadetkinja sve je to i snimila i naknadno objavila.

Kako su u ponedjeljak priopćili iz MUP-a, ona je izbačena iz Akademije, a protiv odgovornih koji su trebali nadgledati kadete pokrenuti su disciplinski postupci.

U cijelosti prenosimo Juričanovo pismo.


OTVORENO PISMO KADETIMA POLICIJSKE AKADEMIJE JOSIP JOVIĆ

Čitam kako vas pretpostavljeni vaše Akademije kinje za užičko kolo i nadalje kažu:“Policijska akademija je mišljenja kako je realna situacija da se mlade, netom punoljetne osobe, čije osposobljavanje za posao policijskog službenika još uvijek traje, ponekad i nađu u neprimjerenim situacijama. No, na osobama koje su za njih odgovorne tijekom školovanja leži odgovornost da ih na to upozore i objasne im zašto je neko ponašanje neprimjereno za policijski sustav.”

Moje je pitanje je li neprimjereno plesanje samo užičkog kola ili kola općenito?

Da se plesalo slavonsko kolo, jel bi to bilo ok?

Tango?

Kazačok?

Bečki valcer?!?

Jel problem u uvezenom elementu ili kvaliteta plesanja nije odgovarala visokim standardima Akademije?

Nadalje, ono što me zanima je kako će vas to točno odgovorni upozoriti na “neprimjereno ponašanje”? Evo recimo, kada završite Akademiju doći ćete u Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke i tamo vas dočeka rukovoditelj Stipo Mandić, pajdo od preminulog Nenada Bukovca koji se našao na njegovom rođendanu zajedno s velikanima zagrebačkog nadzemlja Patrikom Šegotom i Milanom Bandićem te je na pitanje novinara Pandžića o druženju s Bandićem odgovorio: “Treba poštovati presumpciju nevinosti.”

Jel se policijski rukovoditelj Mandić “ponašao neprimjereno za policijski sustav”?

Jel on prošao Policijsku akademiju gdje ga se trebalo “upozoriti i objasniti zašto je neko ponašanje neprimjereno za policijski sustav”?

Bukovčev rođendan slavio se u rujnu 2020., Bandić i pajde imale su desetak potvrđenih sudskih optužnica i mediji su redovito izvještavali o procesima i puštali sočne snimke Bandićevog delanja.

Najveća pak kazna za užičko kolo ide onome tko je slučaj razotkrio. Najveću “štetu ugledu” Akademije napravila je polaznica koja je snimila zabavu. I zato kad postanete policajci znajte da samo trebate šutiti. Kad kolega tuče migrante – šutite. Kad vam seksualno uznemiravaju kolegicu – šutite. Kad vidite nešto protuzakonito – šutite.

Jer bi vam se u protivnom mogao dogoditi neki Stjepan Sučić kojeg ćete hapsit, a pajdo iz Vlade će nazvat da ga se pusti.

Dragi kadeti, kad vas u Akademiji pozovu na odgovornost za užičko kolo, vi im onda nježno parafrazirajte policijskog rukovoditelja Mandića: “Treba poštovati presumpciju nevinosti kola.”

A kad pak dođete na Visoku policijsku školu i nađete se u “neprimjerenoj situaciji” hladno se pozovite na slučaj Bandićevog pajde Milijana Brkića Vase!

Eto!

Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš!

Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje

Foto: Gradonačelnik Milan Bandić je u društvu načelnika Policijske uprave zagrebačke Marka Rašića i načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka stigao na Dane otvorenih vrata Policijske akademije, 2019.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI