Juričan otvorio zagrebački ZOO, a kaveze bi prenamijenio u podružnicu prenapučenog Remetinca

Foto: Facebook

Gradonačelnik svemira Damir Juričan jutros u devet sati otvorio je zagrebački ZOO, za koji se nada da će vrlo brzo biti u punoj funkciji. U priopćenju za medije kaže:

„ZOO će raditi od 9 do 20 h, a primat će do najviše 400 posjetitelja odjednom. Posjetiteljima se savjetuje da nose maske, a na ulazu u Vrt da koriste dezinfekcijsko sredstvo.

Nadam se da će naš moderni ZOO odustati od kaveza-betonjara s početka 20. stoljeća koje se mogu uz minimalne troškove prenamijeniti u podružnicu prenapučenog zatvora Remetinec.

Uvjeren sam da znam i barem jednog, kriminalu sklonog pripadnika vrste Homo sapiens koji bi se tu dobro uklopio na odsluženje kazne. Sigurno bi bilo i publike željne pogledati ga u primjerenom ambijentu, pa vjerujem da bi, unatoč ugradnji skupih, po mjeri naručenih Fendi rešetki na njegov betonski kavez, taj potez na kraju bio financijski itekako isplativ.

Zatvorenik će posjetiteljima pričati edukativne priče o tome kako je krao i organizirao mrežu svojih pomagača. Posjetitelji koji žele uveseliti prinovu u našem zoološkom vrtu mogu mu, umjesto slanih štapića, donositi etikete koje će simpatični zatvorenik, njihov novi ljubimac, strastveno rezati. A u svrhu održavanja te endemske vrste, preporučaju se povremena odvažanja našeg ljubimca u neko od njegovih privatnih mrijestilišta u stanovima širom Zagreba.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI