JURIČAN: ‘Što ti je bilo u glavi kad si Bandiću u Bužanovoj složio Fendi radni stol od krokodilske kože??’

Zeljko Puhovski/Cropix

Dario Juričan objavio je novo ‘ljubavno pismo’, ali ovaj put nije upućen MIlani Bandiću, već arhitektu Anti Vrbanu, kojemu je Bandić između ostalog davorao stan, kako je sam kazao USKOK-u, kao zahvalu za njegove usluge 2006. godine’.

Pismo prenosimo u nastavku:

LJUBAVNO PISMO BANDIĆEVOM ARHITEKTU ANTI VRBANU

Ante, da ti odmah kažem da sam ja tvoj veliki fan i mnogo toga nam je zajedničko!
Evo primjerice, obojica pomažemo Milanu Bandiću; ti mu pomažeš da uredi sve svoje stanove, kako one u imovinskoj kartici, tako i one koje je tamo zaboravio staviti, a ja mu pomažem da bude bolja osoba.
Iako, moram priznati, druženje s njim ima poguban utjecaj na tvoju memoriju.
U studenom 2014. zatajio ti je nježno mozak na ispitivanju u Uskoku i gotovo ničeg se nisi sjećao, da bi ti već krajem travnja 2015. pjevao jednu drugu pjesmicu.
Sjetio si se tog travnja, moj Ante, kako si uređivao stan Anamariji Bandić, sjetio si se veze sa Šelom koji je nedavno Bandićima prodao jeftino stan, sjetio si se Fendi namještaja u Bužanovoj i etiketa koje su iznenada nestale, Bang&Olufsena, Bandićeve prijateljice Lidije Tomić s kojom si uređivao njegov tajni stan na Gračanskoj cesti, sjetio si se stana kojeg si za džabe preuzeo od Žnidarića, sjetio si se kako si Jeleni Pavičić Vukičević pomagao u izboru kuhinje.. (Ostali smo doduše prikraćeni za info je li ta dežurna Bandićeva podguzna muha Jelena također uzela Schiffini kuhinju, to ti malo zamjeram!)
Sipao si ti info za infom u Uskoku dok se daktilografkinja preznojavala da bi sve stigla potipkat.
Ja te, Ante, podržavam. Kad je vlastita guzica na panju, treba svo biserje pred svinje!
Podržavam i tvoje umanjivanje vrijednosti Bandićevog Fendi namještaja u stanu u Bužanovoj, ali kad ga već umanjuješ pred Uskokom, moraš naučiti, Ante, neizbrbljavat se svojim prijateljima kojima ne kriješ prave cifre, majstore.
Žao mi je što u Uskoku nisu imali mašte da te pitaju za tok misli: što ti je bilo u glavi kad si Bandiću u Bužanovoj složio Fendi radni stol od krokodilske kože?
Jel taj genije iz Pogane Vlake ikada zaista i sjeo za taj stol? Sjeo i nešto, ali ono zbilja, radio za stolom od krokodilske kože? Je li ga itko može zamisliti za tim stolom?
Ali ti si ga, Ante, vizionarski vidio.
Znao si što godi toj maloj licemjernoj taštini koja se predstavlja kao čovjek iz naroda.
Taj stol od krokodilske kože zaslužuje cijelu jednu sociološku, antropološku, psihološku i porezno-forenzičku studiju koja bi dala odgovor na pitanje zašto je jedan mali seljo u svom djelovanju, kako kaže rješenje Županijskog suda kad su ga zatvarali u Remetinec , „iskazao visok stupanj upornosti i kriminalne volje“.
A iskazuje to, vidi samo Ante, manifestacije na glavnom zagrebačkom Trgu ili Adventu, i danas.
Cijenim tvoj višemjesečni kontinuirani napor da utječeš, preko svojih klijenata što u nadzemlju, što u podzemlju, na urednike medija koji objavljuju tekstove i priloge o tebi. Malo je toliko upornih koji zivkaju i ne staju. Nije ti nitko rekao da svaki novinar ima malu crnu knjižicu, u kojoj su upisani velikim boldanim slovima majstori kao što si ti, koji pokušavaju zaustaviti Reuters.
Da ti skratim priču, ima cijeli fun klub s tvojim imenom među novinarima.
Velika si ti zvjerka. Riznica!
Kad bi te pamćenje malo više služilo vjerojatno bi pola Zagreba završilo u Remetincu jer samo ti znaš koliko su love i gdje majstori/ce utukli u tajne stanove i viletine na moru.
Dobra je vijest je Ante, što ja preuzimam Zagreb i napokon ću imati dovoljno novaca za tebe, da mojim ljubavnicama, jednoj po jednoj, baš kao rezaču etiketa, nakrcaš stanove s Fendi namještajem, Hermesom, Armani pločicama i obaveznom kadom posred stana…
Veselim se našoj suradnji, Ante!
Dario Juričan, gradonačelnik svemira

Facebook Comments



Loading...
DIJELI