JUŽNOAFRIČKOM PARAOLIMPIJCU MOGUĆ UVJETNI DOPUST? Zbog ubojstva djevojke osuđen na 13 godina i pet mjeseci zatvora

Izvor: Screenshot/Facebook

Prije osam godina južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius ubio je svoju djevojku Reeve Steenkamp. Nalazi se u zatvoru, ali bi se mogao uskoro susresti s njezinim roditeljima što je dio procesa koji vodi do razmatranja uvjetnog otpusta, objavio je BBC.

Naime, on ima pravo na uvjetni otpust nakon što odsluži polovinu kazne. No, prije toga mora sudjelovati u tzv. “restorativnoj pravdi”, što je proces koji se usredotočuje na rehabilitaciju počinitelja kroz pomirenje sa žrtvama ili zajednicom u cjelini.

Podsjetimo, Pistorius je ubio svoju djevojku Reeve Steenkamp 2013., pravdajući se da ju je zamijenio za provalnika u svojem domu u Pretoriji. Ispucao je nekoliko metaka na vrata od kupaonice.

Na 13 godina i pet mjeseci zatvora osuđen je 2015. godine.

U priopćenju, južnoafrički zatvorski sustav objavio je da razmatra mogući susret s obitelji Steenkamp. Ako bi mu se odobrio uvjetni otpust, Pistorius bi ostatak kazne trebao odslužiti doma i javljati se redovito zatvorskim vlastima.



Inače, Pistorius je bio poznat kao zlatni paraolimpijac, trčeći s protezama. Zbog urođene mane, prije prvog rođendana amputirane su mu obje noge ispod koljena.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI