KAD JE SPLIT U PITANJU NE MOŽE BEZ DRAME! Kerumovi vijećnici srušili kvorum: ‘Citirao bih jednu uvaženu političarku’

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Iako je bilo najava, posljednja sjednica splitskog Gradskog vijeća proticala je mirno i bez HDZ-ovih zastupnika no onda se ipak dogodilo ono što se očekivalo-srušen je kvorum.

Igor Stanišić vijećnik s Kerumove liste  se obratio Gradskom vijeću i kako je kazao, odučio je da će se njegovi vijećnici povući sa sjednice.

To znači da do kraja sjednice neće biti kvoruma.

“Citirao bih jednu uvaženu političarku koja je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, uzor svim rušiteljima kvoruma, Marijana Puljak je izjavila: “Mislim da današnje bitne odluke mogu pričekati novu vlast! Ništa se neće dogoditi”.

Na isti potez, izlazak sa sjednice par minuta ranije odlučio se i nezavisni Ante Franić. 



“Nitko nije kriv za odnos gradonačelnika i njegova zamjenika pa mi je suludo da su kolege već ranije podnijeli ostavku”, zaključio je Stanišić. U vijećnici je trenutno ostalo 15 vijećnika.

Jakov Prkić, predsjednik Gradskog vijeća potom je definitivno prekinuo sjednicu jer se s pauze i nakon što su vijećnicu napustili u nju nisu vratili zastupnici s Kerumove liste i Ante Franić.

“Sjednicu možemo nastaviti za osam dana, ali ukoliko vijećnici podnesu ostavke – to neće imati smisla. Uslijediti će formalno raspuštanje Gradskog vijeća”, kazao je Jakov Prkić.

Nakon što je srušen kvorum, izjavu je dao SDP-ov vijećnik Davor Matijević.

“Split je opet talac disfunkcionalne politike. Ponavlja se ono što se dogodilo prošle godine. Tadašnja oproba je srušila kvorum. Opet nisu izglasane jako bitne točke. Sad se ponovilo isto. Ovo je situaciju koju Split, nažalost trpi godinama. Žao mi je stanara Dobriline i Stepinčeve, što će se i daje prolongirati izgradnja njihovih garaža i mislim da je ovo sve jako loše. Svi bi se trebali zamisliti kako smo se ponašali proteklih par mjeseci i kakve smo poruke slali sugrađanima”, rekao je Matijević prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI