‘KAD ON PROPJEVA, ONDA JE ANDREJ PLENKOVIĆ BIVŠI’: Zanimljiv stav Mirele Ahmetović o bivšem Plenkovićevom ministru

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović za N1 se osvrnula na akciju ujedinjenje oporbe.

Oporbeni saborski zastupnici u utorak su sazvali zajedničku sjednicu u Saboru, na kojoj će dogovoriti zajedničko djelovanje vezano uz aktualnu aferu u INA-i.

Ahmetović je naglasila da je bilo zajedničkih akcija oporbe i prije, te se osvrnula na reakciju javnosti u kojoj se “provlači teza da kad oporba radi ovakve akcije, onda kažu da zašto to čine, ionako HDZ drži čvrstu većinu u Saboru, a ako ne čini takve akcije, onda oporba ništa ne radi”.
“Ako se cijela oporba ujedini, i lijeva i desna, onda nije prirodno da surađuju, ideološki su različiti, a ako pak nisu okupljeni onda ih se optužuje da im je važnija ideologija,” primjetila je.
Ahmetović je zatim istaknula da su “uspjeli u svom naumu da javno raspravljamo o nikad viđenoj pljački u INA-i u režiji HDZ-a, iako Jandroković nije htio sazvati izvanrednu sjednicu Sabora. Za njega to nije izvanredan događaj. Čak ih i razumijem, HDZ-ovcima ovakvi događaji nisu izvanredni, oni su možda i na puno više navikli”.

S druge strane predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručuje da imaju nultu stopu tolerancije na korupciju, da je riječ o pojedincima i da su ovakvi događaji dokaz da pravna država funkcionira.

Politička tajnica SDP-a je na to oštro prokomentirala:“Što drugo možete očekivati od Andreja Plenkovića i njegovog HDZ-a? Kad se dogode takve stvari, onda ne ostaje ništa drugo nego širiti propagandu. Toliko izlizano da je sad kreativniji, da nas koji ukazujemo na razmjere pljačke naziva šušama. Činjenica je da je Sanader mala beba za Plenkovića i to pokazuje i ova pljačka”. dodala:

“Bit ću vrlo zadovoljna da me Plenković smatra šušom koja će mu prišiti i pljačku Ine i drugih javnih poduzeća, a tu ću posebno napomenuti i HEP, Hrvatske šume, Hrvatske vode, a za sve to postoje jasni dokazi,” dodala je.Ahmetović je zatim rekla da “HDZ na sve pozicije u državi s koje se može imati pristup javnom novcu postavio isključivo članove HDZ-a”.

“Tadašnji ministar Ćorić i Plenković u službi provođenja energetske strategije Mađarske”, predvidjela je.

Smatra da bi bilo zanimljivo čuti što o svemu ima za reći Ćorić: “Kad on propjeva, onda je Andrej Plenković bivši. Vjerujem da je i njegova pozicija vice guvernera zaslužena ne jer je činio dobro građanima nego jer je činio svako dobro Andreju Plenkoviću”.

Saborska zastupnica SDP-a je dala i komentar na rad aktualnog ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Flipovića: “Filipović je svojih pet mjeseci u Nadzornom odboru Ine predstavljao kao ključnu referencu za postati ministrom, a onda se ograđuje da ništa nije znao oko pljačke, a njegova stručnost se i veže uz funkcioniranje nadzornog odbora i suradnju s revizijom. Danas sam sebe demantira”.

“Nedovoljno je kapacitiran da vodi taj resor”, zaključila je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI