Kajin: ‘Dijeli nas svega nekoliko dana od kraja Uljanika kakvog poznajemo’

screenshot

Nitko Istri 1945. godine nije donio slobodu sa strane, ali isto tako nitko sa strane nakon 162 godine nije uništio Uljanik doli nas samih

Najvjerojatniji scenarij je predstečaj, odvajanje 3.maja od Uljanika, ulazak države s 50-tak milijuna eura jer u suprotnom ni jedno od ova dva brodogradilišta ne može preživjeti”, kazao je na konferenciji za novinare u Buzetu, bivši saborski zastupnik i nezavisni gradski vijećnik Damir Kaji, piše kamenjar.com.

Za nekoliko dana obilježit ćemo 75. godina od istarskog ustanka i Pazinskih odluka. Nitko Istri 1945. godine nije donio slobodu sa strane, ali isto tako nitko sa strane nakon 162 godine nije uništio Uljanik doli nas samih. Odgovornost je podjednako ne samo na upravi ili na lokalnoj samoupravi već i na pisanim medijima u Istri koji su se pretvorili u plaćenike krupnog kapitala koji preko politike rastače Istru.

Ništa manja krivnja nije ni na DORH-u Istarske županije koji funkcionira, čast izuzecima, rekao bi Langer, kao zaštitarska firma kapitala i istarske politike, a koliko je ta sprega između politike, medija, kapitala i dijela pravosuđa učinila štete Istri danas se to najbolje vidi kroz urušavanje i slom Uljanika.

Za početak neka DORH objasni kako je moguće da šefovi DORH-a u Istri završe kao pravni zastupnici gradova i općina, u godinu dana da zarade, pretpostavljam onoliko koliko bi zaradili da cijeli život rade u DORH-u. Koliko se vjeruje DORH-u iz Istre svjedoči i to što poslove u Uljaniku obavljaju tamo neki iz Zagreba. Ovi iz Zagreba samo neka krenu tragom imovinskih kartica.

Pozvat ću Miletića da ispravi svoju imovinsku karticu iz koje vidimo, da je što u novcu, što u nekretninama težak oko 33 milijuna kuna. Želim vjerovati da je to greška i neka si to ispravi. Ovi u DORH-u moraju samo preko povezanih društva vidjeti tko je sve bio angažiran oko Uljanika”, istaknuo je Kajin te nastavio.



Što se tiče otkazanih brodova to govori da u Uljanik više nitko ne vjeruje. Programom restrukturiranja država bi morala trenutno doznačiti Uljaniku 350 mil. € za naplatu kredita i predujma za otkazane brodove. Usput bi strateškom partneru trebala jamčiti za 200 €. To se ne može dogoditi. Dijeli nas svega nekoliko dana od kraja Uljanika kakvog poznajemo.

Zanimljivo je i to da je u Prostornom planu Uljanik prenamijenjen u luku posebne namjene. Označen je istom plavom bojom kao i turistički kompleksi Monumenti, Katarina i marina Veruda”, zaključio je

Facebook Comments

Loading...
DIJELI