Kajin o Uljaniku: Otkrio tko je sve kriv za nezapamćenu pljačku Istre

screenshot

O problemima u Uljaniku, gostujući na emisiji javne televizije Tema dana progovorio je bivši saborski zastupnik Damir Kajin, te novinar Paulo Gregorović.

”Stid me je. Osjećam se krajnje poniženo. Ne zato što je u pritvoru završilo 12 Puležana nego zbog svega što se događa u Istri. Za krah Uljanika odgovorni su Puležani. Nitko sa strane nije pokrao Istru, nego su je pokrali naši najbolji sinovi. Dok istu sudbinu ne prođu oni koji su bez kune ušli u politiku, a danas se razmeću milijunima kuna neće biti sreće”, precizirao je Kajin te zamolio sindikalista Cerovca da dopusti koperantima da dovrše jaružar i kruzer, jer će ako na taj način ne postupe upravo sindikalisti biti krivci. Kajin ujedno drži da bi se 3.maj mogao izvući, a po njemu problemi u Uljaniku buknuli su kada je Hrvatska postala članica EU budući da se jamstva više nisu odobravala, nakon toga na djelu je Poncijeva šema, za koju u konačnici netko mora odgovarati.

Novinar Gregorović otkrio je pak kako 15 godina prati Uljanik. ”Prije sedam godina mi je u Glasu Istre zabranjeno pisanje. Cenzuriran sam. Utvrdio sam da je Uljanik najzaduženija istarska firma čije je poslovanje bilo upitno. Gubitke su pokrivali tako da su smanjivali kapital i rezerve. Kad su došli do nule  punili su knjige narudžbi brodovima za koje su znali da ih nikad neće napraviti i primali jamstva države”, objasnio je naglašavajući kako su novci od jamstva podjeljeni kroz plaće i bonuse, a riječ je o smišljenom konceptu koji je godinama opstajao. Ujedno, podsjetio je i da je 14 menadžera unutar prostora Uljanika, prije nekoliko godina osnovalo privatnu, konzultantsku tvrtku Arsenal koncept. ”Menadžeri Uljanika i njihove obitelji postali su vlasnici Uljanikove zlatne koke – Uljanik Plovidbe. Dvanaest uhićenih je samo vrh sante leda”, konstatirao je Gregorović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI