KAJTAZI ODGOVORIO NA PROZIVKE: Koliko se sastao Faber sa mnom, dvaput? Koliko je bio u romskom naselju?

Screenshot/HRT

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi odgovorio Jje savjetniku ministra unutarnjih poslova Vladimiru Faberu da se ne bavi politikantstvom.

“Kao prvo, nikad se nisam bavio politikom, mene nije kandidirala stranka, nego Savez Roma, romska zajednica se nije nikad bavila politikom, još manje ja.

Ako je politikantstvo što sam ja skrenuo pozornost i tražio da nasamo razgovarao s ministrom i da imam informacije da u romskom naselju postoji oružje, i da moji Romi dolaze do oružja od većinskog stanovništva. Kako, ne znam, mogu samo nagađati…


Ako je to politikantstvo, zato što sam skrenuo pozornost da se ovakvi i slični incidenti ne događaju unutar romske zajednice, onda ne znam”, rekao je Kajtazi za N1.

Razočaran je prozivanjem Fabera.“Uzmite moj primjer, ja sam 20 godina bio na HZZO-u, bez posla. Ako sam ja bio bez posla 20 godina, kako je tek drugim Romima? Meni je žao što nisam bio na presici i što je nisam slušao. Koliko se sastao Faber sa mnom, dvaput? Koliko je bio u romskom naselju?”, odgovorio je Kajtazi.

Krivnju na lošu situaciju u romskim zajednicama svalio je na jedinice lokalne samouprave.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI