KAJTAZI REAGIRAO NA MILANOVIĆEVU IZJAVU: ‘Čovjek koji je na čelu države u ovakvim bi situacijama trebao bolje promisliti’

screebshot

Zastupnik Hrvatskog sabora Veljko Kajtazi u četvrtak je na Facebook profilu komentirao izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića o Romima.

“Nastavno na današnju izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića: ‘Gledajte, ako ćete staviti klimu na 25, prodajte je Romima neka je odnesu, oni će napravit profit na tome. Romi su vrlo spretni u tim stvarima’, mogu poručiti da je romska zajednica ionako, po svim istraživanjima, izložena prekomjernoj diskriminaciji i da tim stereotipima ne bi trebao pridonositi i sam predsjednik države”, kazao je Kajtazi na svom profilu.

“Čovjek koji je na čelu države u ovakvim bi situacijama trebao bolje promisliti što i na koji način govori o svojim sugrađanima u javnom prostoru. Upravo suprotno, on bi trebao biti predvodnik u borbi protiv bilo kakve diskriminacije, a posebno one po nacionalnoj osnovi. Današnjom izjavom predsjednik je uvrijedio čitavu romsku zajednicu”, poručio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI