KAJTAZI UCJENJUJE PLENKOVIĆA: Znate li s koliko je glasova ušao u Sabor?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Manjine će tražiti tri ministarstva, ispalio je bez da je trepnuo ovih dana uoči pregovora sa premijerom Andrejom Plenkovićem saborski zastupnik romske nacionalne manjine Kajtazi, ispisujući tako još jednu nevjerojatnu i neviđenu stranicu apsurda kojima je premrežena hrvatska politika.

To da manjine zahtjevaju pa i pomišljaju na preuzimanje triju resora presedan je kakav se u svijetu rijetko viđa.

No, s druge strane Hrvatska mora da je i sama na to pristala na nedjeljnim izborima, na kojima je Plenkoviću dala puni legitimitet za sastavljanje vlade.

Inače, kada već govorimo o dugogodišnjem zastupniku Kajtaziju tada valja reći da se o njemu j javnom prostoru zaista ne zna previše. Prema službenoj biografiji rođen je u Kosovskoj Mitrovici, u Prištini završava elektrotehničku školu, a u Splitu Višu trenersku. Voju akademiju pohađao je u Sarajevu, a osim toga je i trener karateo. Pri Županijskom sudu u Zagrebu položio je ispit za stalnog sudskog tumača zha romski jezik, a u Saboruje aktivan or prosinca 2011.godine kada je započeo njegov prvi zastupnički mandat kojega je ponovno osvojoio n a izborima održanima u prosincu 2015.godine. Bio je predsjednik Saveza Roma u Hrvatskoj Kali Sara te se tada zbližio sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem s kojim godinama više no dobro surađuje.

Veljko Kajtazi ponovno će biti saborski zastupnik pripadnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalnu manjinu, a ujedno je s 3.649 glasova pobijedio ispred trojice protukandidata – Franje Horvata (673), Roberta Bosaka (301) i Bari Ahmedija (49).



Facebook Comments

Loading...
DIJELI