KAKAV INCIDENT U HRVATSKOJ VOJARNI! U Petrinji oštećen najmoderniji oružarni sustav, a još se istražuju okolnosti ovog događaja

Foto: Darko Tomas / CROPIX / Ilustracija

Tjedan dan se skrivalo od očiju javnosti da je u petrinjskoj vojarni Pukovnika Predraga Matanovića došlo do incidenta, a pitanje bi li se saznalo da u utorak nije u njoj održana konferencija za medije ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića. Inače, tu je informaciju za Danas.hr potvrdio MORH.

U tom incidentu srećom nitko nije ozlijeđen, ali oštećeno je jedno vojno vozilo.

“Prema informacijama dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH tijekom redovitih obučnih aktivnosti u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji, došlo je do oštećenja jednog BOV “Patria””, objašnjava MORH iz kojeg nisu željeli iznositi detalje.

Iz MORH-a kažu: “Osnovano je povjerenstvo iz sastava Oružanih snaga koje će utvrditi sve okolnosti koje su dovele do nastanka navedenog izvanrednog događaja te će sukladno zaključcima povjerenstva biti poduzete daljnje mjere i radnje”.

Valja napomenuti kako BOV Patria je jedan od najmodernijih oružarnih sustava koje koristi hrvatska kopnena vojska, a glavna mu je karakteristika daljinski upravljiva oružna stanica UT30MK2 koja je uz navedene oružne sustave opremljena i dvocijevnim lanserom protuoklopnog raketnog sustava SPIKE LR.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI