KAKAV JE TO MONSTRUM?! Na splitskom groblju netko krade slike mladih žena s nadgrobnih spomenika!

Izvor: Lovrinac

Priča o događajima sa splitskog groblja spada u rubriku “vjerovali ili ne”. Naime, netko krade fotografije mladih žena s njihovih nadgrobnih spomenika, a o svemu je obaviještena policija i uprava groblja, piše Slobodna Dalmacija.

Jedna obitelj iz Splita početkom listopada uputila se na Lovrinac kako bi uredila grob i promijenila cvijeće, a kada su došli do obiteljskoga grobnog mjesta, nisu mogli vjerovati svojim očima.

Naime, s nadgrobnog spomenika nedostajala je fotografija jedne članice obitelji.

“Bili smo šokirani jer je nedostajala jedna od četiri slike, koja je pripadala mlađoj ženskoj osobi iz naše obitelji. Točno su se vidjeli tragovi na kamenu kako je netko pokušavao kacavidom skinuti njezinu sliku i u tome uspio. Pogledali smo oko groba da nije slučajno slika bačena, ali nigdje je nismo našli. Odmah smo zvali fotokeramičara kako bi ponovno napravio fotografiju, a kada smo mu ispričali što se dogodilo, rekao nam je da su ga u zadnje vrijeme zvale brojne obitelji da im ponovno izradi slike jer su ukradene. Rekao nam je da je riječ sve redom o fotografijama mlađih ženskih osoba. Jedna obitelj je čak tri puta radila fotografiju i svaki put bi je netko ukrao”, rekla je šokirana sugovornica.

Dodala je kako su odmah kontaktirali i nadležne u Lovrincu, koji su rekli da nije riječ o izoliranom slučaju i da imaju već nekoliko takvih prijava.



Drugom sugrađaninu fotografija pokojne kćeri dva puta je ukradena s groba, a kako kaže, ne može još doći sebi.

“Ovo mi je samo rane raskopalo i više boli nego na početku. Cijelo vrijeme vrtim film, pitam se zašto bi netko ukrao njezinu sliku”, istaknuo je Splićanin.

Dodao je kako se jedna kćerina fotografija nalazila na spomeniku, a druga na uklesanoj knjizi.

“Prije otprilike dva i pol mjeseca prvo je nestala fotografija s knjige. Supruga i ja mislili smo da je možda ljepilo popustilo i da je sama otpala. Pogledali smo oko groba, ali je nismo našli. Nakon toga susjed nam je kazao da je i njemu nestala fotografija mlađe ženske osobe i da je to prijavio Lovrincu. Nakon što smo to čuli, posumnjali smo da je onda i naša ukradena. Nedugo nakon krađe prve fotografije naše kćeri, nestala je i druga sa spomenika. Poludija sam”, rekao je drhtavim glasom Splićanin.

Dodao je kako su u krugu od 30 metara od njihove obiteljske grobnice ukradene tri fotografije na kojima su bile mlade žene, od 18 do 20 godina.

Akcija hvatanja počinitelja nije ‘urodila plodom’

Petar Rodić, direktor Groblja Lovrinac, rekao je da se s ovim problemom bore već duže vrijeme.

“Godinu i nešto to traje i uvijek je riječ o fotografijama mlađih ženskih osoba. Skrenuli smo pozornost i našim čuvarima, ali i policiji koja je nedavno imala neke indicije oko takvih krađa. Nažalost, akcija nije rezultirala hvatanjem počinitelja. Ne znam uopće kako bih nazvao tu osobu koja krade fotografije i koje riječi upotrijebiti. Malo je reći monstrum”, naglasio je Rodić.

Na upit koliko je takvih i sličnih slučajeva zabilježeno u ovoj godini, iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su odgovorili kako je “8. listopada zaprimljena informacija o oštećenju jedne grobnice na groblju Lovrinac”.

“Policijski službenici izišli su na mjesto događaja, obavljen je očevid i provodi se kriminalističko istraživanje. Od početka godine na području gradskoga groblja Lovrinac prijavljeno je 14 različitih oštećenja na grobnicama. Policijski službenici su u svakom slučaju izašli na mjesto događaja, utvrdili što je oštećeno, obavljen je očevid i druge radnje u sklopu kriminalističkog istraživanja. U odnosu na ove događaje, a u cilju pronalaska počinitelja, kriminalističko istraživanje se i dalje provodi”, istaknuli su iz PU splitsko-dalmatinske, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI