KAKO IM JE SAMO SPUSTIO: PLENKOVIĆ ‘BOCNUO’ SDP: ‘Nismo mi kao oni da izbacujemo ljude!’ Za razliku od njih HDZ čvrsto stoji

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sastanka s članovima Zdravstvenog savjeta.

Sutra izlazi nova europska korona-karta, a premijer se nada bismo trebali ostati narančasti. Stoga se ne razmišlja o uvođenju novih mjera.

“Mislim da smo donijeli sve što smo trebali donijeti. Uzdam se u odgovornost ljudi. Između 15. srpnja i 15. kolovoza je 35 posto svog turističkog prometa. Sada taj “money time” Već je sada jasno da će sezona biti bolja nego lanjska, ali to nije dovoljno, treba stremiti prema 2019. godini”, rekao je Plenković.

“Imamo situaciju kada se bolest prenosi na najjednostavniji način i puno je ljudi preminulo. Želimo pametno korištenje covid potvrda”, dodao je Plenković.

Dio liječnika zapitao se hoće li doći do istupa Gordana Lauca iz Savjeta zbog spornih objava posljednjih dana.



“Nismo mi iz SDP-a pa da izbacujemo ljude. Svi su članovi ovdje na dobrovoljnoj bazi bez financijske naknade. U svojim nastupima u medijima predstavljaju samo sebe. Ne odgovaramo za stavove svakoga do njih”, rekao je Plenković.

O krizi u SDP-u i Domovinskom pokretu Plenković je još kazao:
“Hrvatskoj treba politička stabilnost. To je preduvjet svega. Stabilnost u HDZ-u, stabilnost u Saboru i stabilnost u Vladi. Vidimo da su isključili neke ugledne članove iz Sabora, imaju konkurenciju na ljevici i sve će se to odraziti na njihov rejting. Vidimo potrese u SDP-u, vidimo ova previranja u Domovinskom pokretu, a HDZ stoji čvrsto”, kazao je premijer.

Napomenuo je kako je danas spajanje, ne otvaranje Pelješkog mosta.

“Most se još treba srediti i dovršiti pristupne ceste. Zahvaljujem svima koji su u tome sudjelovali. To je fascinantna stvar za našu zemlju. Most je prekrasan i mislim da će svima koji će posjećivati jug Hrvatske i uživati u pogledu”, rekao je premijer te istaknuo pet velikih dostignuća svoje Vlade.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI