Kako je čitatelj naišao na Keleminca: ‘To su nekoji naši jer Radnička fronta i pede*i ne nose hrvatsku zastavu, kad ono 50 penzića u crnom!’

Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je 100 novih časnika A-HSP-a pod vodstvom Dražena Keleminca položilo „Prisegu domovini“ te nakon što su javno dali podršku Donaldu Trumpu, u vojničkom stroju, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, Keleminec je uhićen, a mnogi su u zemlji osudili ovakav nastup, isticanje zastava i samu ideju prisege Trumpu. Postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a oštro je osudila i Vlada RH. istaknuvši da se promoviranjem ustaštva i nacizma, napadaju temeljne vrijednosti ustavnog poretka Republike Hrvatske. Detalj koji je o cijeloj situaciji opisao naš čitatelj koji se sunčanog nedjeljnog dopodneva našao u središtu Zagreba, naišavši na Keleminca i časnike, prenosimo u daljnjem tekstu:

Kak sam danas provel dan. U 10 sati bio sam sa suprugom na misi kod franjevaca na Opatovini. Nakon tog idemo pješke do Dolca i kupujemo neke sitnice. Nakon toga na južnoj strani Trga svratimo do bankomata. Vidimo dvije policijske marice sa po šest policajaca i čudimo sa kaj tu delaju u nedjelju. Zatim idemo pješke po zapadnoj strani Praške i dalje do na izložbu slika u Umjetničkom paviljonu. Na prvom raskršću stoji policajac na motoru i motri. Idemo dalje. Na drugom raskršću sa zelenim valom opet puna policijska marica. Jedan policijac stoji vani s fotoaparatom i nas slika – baš čudno. Idemo dalje. Na trećem raskršću prelazimo cestu prema paviljonu. Opet puna marica i policija nas slika. Velim ženi – pa kaj smo im tak lepi da nas stalno slikaju?

Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Izložba je super – najbogatija privatna zbirka u državi i dobro je da je vlasnik sačuvao te umjetnine da ostanu u Hrvatskoj. Idemo van i krasan sunčani dan. Veli supruga – gledaj pet policijskih automobila i iza njih puna marica gmižu ispred tramvaja prema Trgu. Sada i mi kužimo da se nekaj događa. Nagađamo – možda su kakvi ISIL diverzanti pa su naši dobili dojavu. Viš’, tu je i Francusko veleposlanstvo. Morti je zato. Morti danas pede*i i lezbijke imaju prošenciju pa ih tak’ čuvaju – ali nekaj mi ne štima datum. Dođemo do Trga bana Jelačića, a tam’ nekakva gužvica oko banovog spomenika. Vidim hrvatsku zastavu s prvim poljem bijelim i američku zastava pa velim ženi – to su nekoji naši jer radnička fronta i pede*i ne nose hrvatsku zastavu.

Dojdem bliže i vidim 50 penzića v crnim uniformama pjevaju himnu, a drugih 50 penzića stoji i gledi. Sad velim ja ženi – zato su nas slikali jer su mislili da i mi idemo na miting na Starčevićev trg, iako za njega nismo ni znali. Malo sam si pogledal te v crim košuljama i zgledali su mi kak stareši vatrogasci koji vjerojatno nisu niti nemru u životu niti kokoš zaklat pak mora mesto njih to navek žena delati. Kad sam došel’ doma, na televiziji sam videl da su na tregu bili nekakvi strašni USTAŠE pak velim ženi kak ih mi nismo videli. Ja nigdar nisam videl ustašu pak bi štel jenput bar jednog pogledati. Četnikov sam videl puno i “na bojišnici” jel sam branitelj, a bogmeš posle puno i po Zagrebu. Hodaju v civilu kaj da nikaj ni bilo. Velim ženi ako toliko milicajcov čuva 50 penzića, pa kulko milicajcov mora svake godine čuvati one vampire 25. 5. v Kumrovcu kojih se skupi na hiljade.

>>> (VIDEO) 100 ČASNIKA A-HSP-a: Prisegnuli Donaldu Trumpu, uzvikivali ‘Za dom spremni’ i nosili neonacističku zastavu

Facebook Comments



Loading...
DIJELI