‘Kako je razriješeni Hrvoje Hribar mogao otputovati na FF u Berlin o trošku hrvatskih poreznih obveznika’

Davor Visnjic/PIXSELL

Zahtjevaju od ministrice kulture da javno kaže da je Hrvoje Hribar razriješen zbog negativnog nalaza Državne revizije i utvrđenih protuzakonitosti

U ime Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata Zorica Gregurić uputila je novo otvoreno pismo ministrici kulture Nini Koržinek Obuljen u kojem do četvrtka, 16. veljače, zahtjeva razrješenje Audiovizualnog vijeća HAVC-a. Ukoliko minsitrica ne postupi sukladno zakonu i svojoj dužnosti, Gregurić navodi kako će u petak 17. veljače 2017. godine izvršiti svoju građansku dužnost i podnijeti kaznenu prijavu DORH-u te u Hrvatskom saboru zatražiti osnivanje istražnog povjerenstva.

-To ste dužni učiniti i zbog Vaše političke odgovornosti, nakon što ste više od tri mjeseca oklijevali razriješiti najtežeg recidivistu u činjenju kaznenih djela Hrvoja Hribara, navodi se u pismu te dodaje:

-Pozivamo Vas da odmah utvrdite, kako i zašto se moglo dogoditi da Hrvoje Hribar koji je razriješen zbog kršenja Zakona, otputuje u Berlin na filmski festival na trošak hrvatskih poreznih obveznika i tamo vodi novu (antihrvatsku) kampanju optužujući Hrvatsku lažima kako je smijenjen zbog politike, a ne kriminala.

On sebe pokušava, ponovo na štetu hrvatske države, prikazati političkom žrtvom, dodvoravajući se onim krugovima za koje je i financirao pamflet „15 minuta – masakr u Dvoru“ .

Ovim putem zahtijevamo od Vas, ministrice kulture, i od UO HAVC-a da javnim priopćenjem izričito navedete kako je ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar razriješen zbog negativnog nalaza Državne revizije i utvrđenih protuzakonitosti, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Zorica Gregurić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI