KAKO LI JE SAMO ODGOVORILA BEROŠU: ‘Svi su mu krivi osim njega samog, pacijenti pa i liječnici….’

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Završio je prvi dan testiranja u ordinacijama liječnika obiteljske medicine. Kako je prošao prvi dan komentirala je Nataša Ban Toskić, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM).

“Situacija po Hrvatskoj je danas bila vrlo šarolika i neujednačena. Koliko ja kontaktiram s kolegama – uglavnom nemaju prostorne uvjete za provođenje brzih antigenskih testova”, rekla je u  Dnevniku Nove Tv.

Liječnici obiteljske medicine se ne slažu s odlukom o testiranju i misle da to nije dobra ideja. Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da prigovori pojedinaca ne pridonose situaciji. “Takva reakcija ministra nije ništa novo. On se uvijek ljuti čim nešto nije kao što je on najavio. Uvijek prebacuje odgovornost na nekog drugog. Pa su tako pacijenti krivi, ljudi jer se nisu cijepili, jer se ne pridržavaju mjera, a mi obiteljski liječnici smo krivi jer ukazujemo na probleme koji će se stvoriti u našem poslu”, dodala je.

U Kohom-u misle da bi se testiranje trebalo nastaviti kao što je bilo do sada. “Zašto HZJZ ne bi svoj puni kapacitet usmjerio na bolesne ljude, a privatna testiranje – PCR i brze antigenske testove koje sada provodi preusmjerio na privatne ustanove, na ove koji se plaćaju”, zaključila je Toskić.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI