KAKVA PRIČA! SRBIN KOJI ŽIVI U ŠPILJI ODREKAO SE CIVILIZACIJE, ALI NE I CJEPIVA: ‘Korona može doći i u šumu’

Foto: Screenshot

Panta Petrović, čovjek koji u Srbiji živi životom sličnim Robinsonu Crusea postao je vijest nakon što je primio cjepivo protiv koronavirusa. Jedan je od mnogih koji su to učinili, no njegov slučaj doista je poseban i specifičan: Panta je pobjegao od svih dostignuća civilizacije, međutim, nije se odrekao i jednog ponajvećih dosega – cjepiva.

Primio je prvu dozu, kaže, i sad ‘Špiljski čovjek’, kako ga zovu, čeka poziv za drugu.

“Nisam puno razmišljao, cijepili su se svi moji prijatelji i apeliram na sve da se cijepe jer naročito smo mi ljudi sa sela ugroženi. Korona lako može iz grada doći u selo, šumu, svuda gdje ima ljudi“, rezonira.

Jedni izvori kažu da se 71-godišnji Panta u svoju špilju odselio prije petnaest godina, drugi pak kažu da mu je ovo već osamnaesta. Nekoć je radio u inozemstvu, imao je novca, a sada je na socijali i, kaže, uživa u životu bez struje, vode, televizora, interneta…

“Kada sam imao para, nisam imao zdravlje, a sada, kada nemam para, ozdravio sam i živim sretno. Kad sam imao mnogo novca imao sam mnogo prijatelja, ali kako sam ostajao polako bez novca, prijatelji ‘nikom ponikoše’, pa sam sad ostao sa životinjama, ali i nekoliko pravih prijatelja s kojima provodim duge zimske noći u pećini“, ispričao je svojedobno.



No, unatoč pustinjačkom životu, ima i buran ljubavni život.

“Imam pet-šest kućnih prijateljica s kojima imam petoro-šestoro djece“, također je otkrio.

Inače, u špilji živi samo zimi, dok ljeti ode do imanja na kojem ima kućicu na drvetu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI