KAKVA USPOREDBA! Kako će Milanović reagirati na usporedbu s Hasanbegovićem? ‘Izmišlja sukobe, neprijatelje, svađa se da bi bio u medijima. Podsjeća na retoriku ekstremnih političkih pokreta’

Foto: Pixsell

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek dala je intervju Jutarnjem listu u kojem je propisno iskritizirala javne istupe predsjednika Zorana Milanovića. Njegovu retoriku usporedila je s “ekstremnim političkim pokretima”, čak je povukla paralelu između Milanovića i Zlatka Hasanbegovića.

No, morala je odgovoriti na pitanje i je li ona bliska s platformom “Možemo!”, kako to tvrdi “radikalna desnica”.

“Isto kao što radikalna ljevica kaže da nastavljam stopama svog prethodnika. Ne obazirem se na one koji kontinuirano bilo s krajnje lijeva ili krajnje s desna pokušavaju kontaminirati kulturu ideološkim podjelama. Jedini ispravni pogled je da baš kultura bude područje uvažavanja u kojem moraju postojati različiti politički, svjetonazorski, estetski i svi drugi stavovi i na tome čvrsto stojim. Narativ je potpuno isti s krajnje ljevice i kranje desnice.

Milanovića se također dotakla kod pitanja ima li on isti odnos prema medijima s premijerom…

“Ne vidim da je to usporedivo. Predsjednik Vlade i svi mi njegovi suradnici imamo odgovornost u teškim okolnostima dnevno donositi odluke i posvećeni smo rješevanju problema koje su nam donijele krize. nastupamo i govorimo o temama koje su egzistencijalno važne za naše građane. S druge strane, predsjednik me ponekad podsjeća na mog prethodnika. Stalno izmišlja sukobe, neprijatelje, stalno se s nekim obračunava i svađa da bi na takav način bio u medijima. Kad smo zadnji put čuli da je o nečemo govorio afirmativno? O bilo kome da je govorio bez ljutnje? Stvarno me podsjeća na retoriku ljudi koji pripadaju nekakvim ekstremnim, bilo lijevim ili desnim, političkim pokretima, istaknula je Obuljen Koržinek.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI