KAKVE TO PRIGOVORE IMAJU GRAĐANI? ‘Posljednjih nekoliko mjeseci ovo je tema koja dominira’

Foto: Cropix

Službe za građane Hrvatskog sabora iznosi podatak kako im se najviše građana obraća oko bojazni zbog međunarodnih zbivanja, pogotovo zbog rata u Ukrajini.

Od siječnja do lipnja ove godine Službi se obratilo 672 građana, što je 30-ak više nego u istom lanjskom razdoblju. Tijekom radnog dana, u prosjeku im se obraća petero građana.

“Posljednjih nekoliko mjeseci tema koja dominira je rat u Ukrajini i bojazan građana da će im standard posredstvom međunarodnih zbivanja biti sve teži zbog porasta cijena, inflacije…“, odgovorili su iz Službe na Hinin upit što su ih građani najčešće pitali, prenosi N1.

Služba navodi i kako su im se građani „primarno“ obraćali zbog pandemije koronavirusa, koja je s proljećem popustila pa su i u Saboru ukinute epidemiološke mjere uvedene u ožujku 2020.

Građani su se javljali s raznim komentarima, ponajviše ‘za’ i ‘protiv’ cijepljenja, ‘za’ i ‘protiv’ covid potvrda i općenito komentarima vezanim uz mjere koje je donosio Nacionalni stožer civilne zaštite.



Kao i proteklih godina, nezaobilazne su bile razne dnevno-političke teme, kao i upiti i komentari o socijalnim i statusnim pitanja.

Građani su se, primjerice, zanimali za mogućnost dobivanja hrvatskog državljanstva, ostvarivanje prava na jednokratnu naknadu i sl.

I ove ih je godine ljutilo što nisu mogli neometano pratiti saborske sjednice na javnoj televiziji, odnosno HTV 4.

Često su se javljali s tom pritužbom, jer je prijenos sjednice prekidan drugim informativnim sadržajima, posebice učestalim prijenosom ratnih zbivanja u Ukrajini i sl., odgovorili su Hini iz saborske Službe za građane koja svakodnevno komunicira sa građanima, najviše telefonom i elektroničkom poštom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI